Succesvol werkontbijt ‘Maak werk van Taal!’

RHEDEN – Taalhuis Veluwezoom kijkt terug op een succesvol werkontbijt Maak werk van Taal! Het gevarieerde programma gaf verschillende werkgevers uit de gemeente Rheden informatie over laaggeletterdheid. Wethouder Ronald ter Hoeven deed de aftrap en gaf met een anekdote uit zijn eerdere werkervaring aan dat voor de doelgroep leren in een veilige en vertrouwde omgeving belangrijk is.

Jos Niels, taalambassadeur van de Stichting ABC wees iedereen erop dat bijscholing op dit gebied niet alleen leerzaam moet zijn maar bovenal ook leuk. Hij spreekt uit eigen ervaring als voormalig laaggeletterde inwoner.

Het Leerwerkloket Midden-Gelderland werd vertegenwoordigd door Trudie Rupert en zij vertelde hoe werkgevers laaggeletterdheid kunnen herkennen bij hun werknemers en welke mogelijkheden er zijn om weer te gaan leren. Jos

Verschillende deelnemers waren onder de indruk van de verhalen; ze hadden zich niet eerder gerealiseerd wat het betekent als je niet goed kunt lezen, rekenen, schrijven en computeren. En dat er toch nog zoveel inwoners zijn die niet goed mee kunnen doen in onze maatschappij. En daar was dit werkontbijt óók voor bedoeld!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen