OM eist in hoger beroep 10 jaar cel voor doodslag Velp

Foto:

VELP / ARNHEM – De advocaat-generaal (OM) in Arnhem heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van 10 jaar geëist tegen een 48-jarige man uit Velp. Volgens het OM heeft de man op 14 mei 2012 een 47-jarige Duivenaar doodgestoken na een uit de hand gelopen ruzie.

Volgens het OM is er sprake van doodslag. “Verdachte heeft willens en wetens de aanmerkelijk kans op de dood van het slachtoffer aanvaard door hem met een mes in de halsstreek te steken, alwaar zich vitale en kwetsbare lichaamsdelen bevinden,” aldus de advocaat-generaal op de zitting. 
Volgens de verdediging was er sprake van noodweer omdat het slachtoffer met een groot mes steekbewegingen richting de verdachte zou hebben gemaakt. Volgens het OM is er geen enkel bewijs voor deze lezing. Zo is het vermeende mes niet op de plaats delict gevonden en heeft geen enkele getuige de steekbewegingen gezien. Daarbij komt dat áls er sprake zou zijn geweest van wederrechtelijke aanranding door het slachtoffer jegens verdachte, verdachte als reactie nog niet had hoeven steken. “Er was geen sprake van omstandigheden die het handelen van verdachte kunnen rechtvaardigen,” stelt de advocaat-generaal.  
De Rechtbank Oost-Nederland veroordeelde de verdachte eerder tot een gevangenisstraf van acht jaar. De verdachte stelde hoger beroep in. De uitspraak wordt verwacht op 4 oktober 2013.
Lees berichtgeving van destijds:

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen