Latino klanken bij Tagore Dieren

DIEREN – Aan de Middelhovenstraat in Dieren staat de voormalige kerk van de Nederlandse Protestanten Bond, gebouwd in 1912. Een prachtig gebouw in de Berlagiaanse stijl met art deco elementen. Opvallend zijn, de hoge raampartijen die strak zijn uitgevoerd met glas-in-lood , het ronde venster in de geveltop met afbeeldingen van de symbolen voor geloof, hoop en liefde. Zondag 15 september werd er Open Monumentendag 2013 afgesloten met Latino klanken van Sonido.

Tagore is de naam van de stichting die de huidige eigenaar is van het monumentale pand. Zij biedt een podium waar de verschillende kunsten zich met hun omgeving – en zelfs soms in de vorm van een debat – kunnen verbinden. Zondagmiddag was een aantal vrijwilligers werkzaam om de zaal in orde te maken, de bezoekers van een drankje en iets lekkers te voorzien en de kassa te bemannen. Bezoekers werden persoonlijk welkom geheten door gastvrouw Ceciel Funnekotter. Twan Custers, een van de initiatiefnemers van de stichting, opende met een kort woord het nieuwe seizoen en kondigde de band van deze middag aan.
rmnwj3ebszw1lvjmvny19o0kp
voormalig kerkgebouw
ss3f32hoywgltc8n1sc7fe4pc
venster in de geveltop
Klank
Vrij vertaald uit het Argentijns betekent Sonido ‘klank’. Het is de naam van het Zwolse gezelschap die zondagmiddag optrad. Het viertal begon hun optreden met een nummer waarbij het publiek werd verrast doordat men wel de zangeres hoorde, maar deze aanvankelijk niet zag. Zij stond op het balkon, en kwam  tijdens het nummer naar beneden en het podium op lopen. Bij de meeste nummers werd er in het kort uitgelegd hoe men aan het betreffende lied was gekomen en iets verteld over de inhoud van het nummer.
czfuk3gec3t1fj7upxd0xkwcz
Sonido
Meedoen
Het was volop genieten geblazen en dat niet alleen voor Sonido zelf, maar vooral ook door de aanwezigen. Een enkeling sloot de ogen of deed mee vanaf de zitplaats. Na het laatste nummer was er een staande ovatie. Er werden bloemen in ontvangst genomen en een toegift gespeeld. Het publiek werd – door de zangeres-  opgeroepen om toch vooral mee te doen : te zingen en te dansen. Dát was niet tegen dovemansoren gezegd !
Klik HIER voor fotoreportage van het optreden.
Bijdrage: Peter de Waard

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

Foto onder: genieten …, een ieder op eigen wijze
ymqoa3384o38mfj5c2j5dklp7
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen