Velleper Donderdagen – praktische tips

Foto:

VELP – De laatste twee donderdagen van juli en de eerste twee van augustus worden in Velp de jaarlijkse Velleper Donderdag gehouden. In het centrum van Velp is dan een grote braderie, er zijn activiteiten voor jong en oud en er is live muziek. Rheden Nieuws heeft enkele praktische tips voor u verzameld.

Afsluitingen
Op de donderdagen 18 en 25 juli, en 1 en 8 augustus moet u er rekening mee houden dat in Velp de volgende straten zijn afgesloten voor het verkeer: Hoofdstraat, Rozendaalselaan (tussen Wilhelminastraat en Hoofdstraat), Oranjestraat en Emmastraat. Deze afsluitingen gelden de hele dag. Op een gebruikelijke omleidingsroute is de Reigerstraat afgesloten.
Omrijden
Op de onderstaande kaart zijn de meest praktische omleidingen aangegeven. In verband met de afsluiting van de Reigerstraat is omrijden via Beukenlaan en Ringallee aan te bevelen. Komt u vanuit Arnhem en hoeft u niet in Velp te zijn, dan is het net zo eenvoudig om via het Velperbroekcircuit te rijden.
Parkeren
Vlakbij het centrum kunt u parkeren op Den Heuvel, een ruime parkeerplaats is er ook bij het NS Station van Velp. Beide parkeerplaatsen zijn gratis. Elders in het dorp liggen verspreid wat kleinere parkeerplaatsen. Door de wijken ‘dwalen’ op zoek naar een parkeerplek is niet altijd even praktisch. In het centrum geldt een ‘Parkeerverbod zone’ en in de wijken rond het centrum zijn wegen met eenrichingsverkeer.
Openbaar Vervoer
Het centrum van Velp is uitstekend te bereiken met het Openbaar Vervoer. Treinen op de lijn Arnhem-Zutphen stoppen er elk halfuur. De bus doet Velp nog veel vaker aan, u kunt het beste reizen met de lijnen 1, 9 of 29, uitstappen op de Nordlaan/Hoofdstraat of Hoofdstraat/Pres. Kennedylaan.   
De braderie en activiteiten in het centrum starten om 11.00u en gaan door tot 21.00u. In de Wilhelminastraat is daarna in de daar gelegen horecavoorzieningen nog live muziek.
Lees alles over de Velleper Donderdagen op:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
velleper-donderdagen-2013-kaart-620x697
bron kaart: Google Maps
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen