Reünie Velpsche Woudloopers 95 jaar!

VELP – Scoutinggroep de Velpsche Woudloopers vierde dit weekend zijn 95ste verjaardag. Tijdens deze Jubileum dag lieten de jongste leden aan de tientallen oud-leden zien hoe zij anno 2014 het scoutingspel spelen.

Zo lieten de 5-7 jarige bevers zien dat ze al geleerd hadden om veilig een klein vuurtje te maken. De scouts maakten in gietijzeren pannen, die zich in een hout vuur als oven gedragen, de heerlijkste appeltaarten en demonstreerden hoe het aloude stafkaart en kompas vervangen was door een GPS navigatiesysteem. 
r9140u3rzzrr3ehq28yz5c1a1
Voor de reünisten was ook het archief van de oudste scoutinggroep van Velp van zolder gehaald. Fotoboeken vanaf eind jaren 20 lieten een doorlopend beeld zien van de ontwikkelingen. De met 91 jaar oudste reünist, pakte vaak zijn smartphone om oude beelden aan zijn collectie toe te voegen. 
Aan het einde van de middag was er een optreden van Titus en de Titerina’s. Deze scouting cabareteske act vond veel waardering bij jong en oud. Ook bij de inmiddels aanwezige ouders die dit optreden konden combineren met het ophalen van hun kinderen. De oud-leden bleven nog een aantal uren doorpraten, terwijl door de huidige leiding de barbecue werd verzorgde.
jfqounl50wzw8sdfet99059z7
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen