Burgemeester Carol van Eert opent Velpse Oranjekermis

VELP – ‘Met veel plezier kom ik alle jaren naar de Velpse Oranjekermis’, zegt burgemeester Carol van Eert, ‘en ik ga straks natuurlijk weer met Linda in de botsautootjes en met een van haar huisgenoten van een Siza-huis in de achtbaan.’ De Oranjekermis staat dit weekend weer in Velp op parkeerterrein De Vlashof achter Albert Heijn.

Open nog op vrijdag en zaterdag van 13.00-23.00 uur en zondag van 13.00 – 22.00 uur.

De burgemeester is bij verrast dat niet alleen leden van Buurtvereniging Daalhuizen-Oost aanwezig zijn om mensen met een handicap in de attracties te begeleiden, maar dat ook een groot aantal studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein daarvoor speciaal is gekomen.   Door de regen is het aantal gehandicapte bezoekers dit jaar wat minder hoog dan andere jaren, maar dat mag de pret niet drukken. In de autoscooter zitten tientallen mensen met stralende gezichten fanatiek tegen elkaar te botsen en iedereen geniet even later van een grote roze suikerspin.

Kinderfeest

Op alle Velpse en Rozendaalse Basisscholen en Kinderdagverblijven zijn afgelopen week  kortingsmuntjes uitgedeeld. Een cadeautje Velp voor Oranje. Toen vrijdagmiddag om drie uur de zon ging schijnen zaten de draaimolentjes ineens helemaal vol en stonden ouders en grootouders trots fotootjes van hun zwaaiende kroost te maken. Grotere jongens en meisjes probeerden een gokje bij de vele automaten of zaten te gillen in de spectaculaire draaiende bank.

Spectaculair & lekker

Spectaculair op de Velpse kermis is de enorme trampoline. Verder kun je avonturen beleven in het spookhuis of heen en weer schudden in de cakewalk. Behalve poffertjes eten zijn er ook weer de overheerlijke oliebollen van Nico Sterrenberg. Die worden al vele jaren uitgeroepen tot de allerbeste van het land!

De Kermis brengt vooral gezelligheid in het dorp, maar is ook de belangrijkste bron van inkomsten voor Stichting Velp voor Oranje. ‘Zonder Kermis geen Koningsdag’, vertelt penningmeester Vito Papa. ‘Geniet dus nu van de Kermis en verheug je daarna op een hele dag samen Koningsdag vieren in Velp.’

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen