Bloemlegging Monument voor moedige mensen in WO2

Foto: Stichting Velp voor Oranje

VELP – U bent van harte welkom op zondag 14 april 2024 vanaf 15.00 uur bij het Monument voor moedige mensen in WO2 te Velp. Locatie: Zutpensestraatweg /hoek Hogeweg, in het plantsoen voor Huize Nieuw-Schoonoord. Neem gerust andere belangstellenden mee. Ook (juist!) kinderen en kleinkinderen zijn van harte welkom.  Toegang vrij.

Het ‘Monument voor moedige mensen in WO2’ is een herinneringsmonument voor de Velpenaren – de verzetsstrijders, de stille helpers en de redders – die meer dan 600 onderduikers een schuilplaats boden tussen 1940-1945. Het beeld ‘Het ondergedoken kind’ staat symbool voor de – ook Joodse – onderduikers. Zes omringende bankjes symboliseren de Velpenaren en verzetsgroepen die hen beschermden. Sinds de onthulling op 16 april 2015 – 70 jaar na de Bevrijding van Velp – is er jaarlijks op de zondag rond die datum een overdenking en bloemlegging ter ere van deze moedige mensen.

Programma

15.00 – 16.00 uur: Ontvangst met koffie. Toegang vrij. Boekentafel/Foto’s van de Bevrijding. 15.00 – 15.30 uur: Overdenking en bloemlegging door o.a. mevr. Evelyn Schön uit Israël, de heer Jacques Troostwijk, wethouder Ronald ter Hoeven van Rheden, burgemeester Ester Weststeijn van Rozendaal, Dion van den Berg (Pax for Peace), leerlingen Titus Brandsma College, Velp. Aansluitend is er een bloemendéfilé. Om ongeveer 15.30 uur is de Documentaire ‘Verborgen in Velp’ in de Aula van Nieuw Schoonoord te zien.

Wij hopen van harte dat u vrienden en bekenden zult ontmoeten en met elkaar herinneringen zult delen. Graag tot ziens!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen