Stichting Landschapsbeheer Gelderland zoekt vrijwilliger voor het gereedschapsdepot

Foto: SLG

ROZENDAAL – SLG is per 16 september op zoek naar een vrijwilliger voor ondersteuning in het gereedschapsdepot. De werkzaamheden bestaan vooral uit het onderhoud van hand- en gemotoriseerde gereedschappen. Daarnaast zijn er diverse onderhoudswerkzaamheden op het erf en speelt contact met andere vrijwilligers een belangrijke rol.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) faciliteert zo’n 12.500 vrijwilligers die actief zijn in het landschap

Dat doet SLG onder meer door het uitlenen van goed gereedschap. Dat gebeurt vanuit een gereedschapsdepot met vrijwel alle typen handgereedschappen die nodig zijn voor het onderhoud van het landschap. Omdat het aantal vrijwilligers dat gebruikmaakt van het gereedschapsdepot steeds groter wordt, is SLG op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger ter aanvulling van het depotteam.

Depotteam

Het gereedschapsdepot in Rozendaal is iedere maandag- en vrijdagochtend geopend. Op deze dagen kunnen landschapsvrijwilligers gereedschappen ophalen en terugbrengen. Zodra gereedschappen retour worden gebracht zijn deze toe aan een onderhoudsbeurt. De gereedschappen worden nagekeken, schoongemaakt, geslepen en gerepareerd. Het gereedschapsdepotteam bestaat in totaal uit vier vrijwilligers en de depotbeheerder. Voor zowel de maandag- als de vrijdagochtend is SLG op zoek naar versterking.

Ervaring

Ervaring met werk in het landschap is een pre, net als handig zijn met hout- en metaalbewerking en het onderhoud van machines. Van de gezochte vrijwilliger wordt bovendien gevraagd dit vrijwilligerswerk drie jaar te willen doen. Wat krijg je ervoor terug? De mogelijkheid een belangrijke bijdrage te leveren aan het onderhoud van de vele gevarieerde landschappen die Gelderland rijk is. Verder werk je in een leuk en gezellig team vrijwilligers en mag je onder meer kosteloos deelnemen aan een aantal cursussen voor landschapsvrijwilligers. Info: https://slgelderland.nl/info/vacatures-en-stages

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen