IVN wandeling “Natuur is je Buur”

Foto: Ben ter Mull

DIEREN – IVN Oost-Veluwezoom organiseert op zondag 2 juni 2024 in Dieren-West een wandeling door de buurt.

Juist in onze steden en dorpen is er een grote variatie aan planten en dieren te vinden, Dieren-West is daar een goed voorbeeld van. De oorsprong in de vorm van heide en boomgroepen is nog terug te vinden. De wijk is verder een afwisseling van stadsbosjes, groenstroken, straten en particuliere tuinen. Het verschillende gebruik en beheer zorgt voor een gevarieerde leefomgeving

Tijdens de wandeling ontdekken de deelnemers een deel van de planten en dieren die passen bij de verschillende groeiplaatsen en bespreken ze tips hoe je ook in de eigen tuin en omgeving kunt zorgen voor een goede plek voor dier en plant.

De excursie start om 14 uur vanaf de Veluwse Poort, Admiraal Helfrichlaan 89, Dieren, is ongeveer 3 km duurt ongeveer 2 uur. Hij gaat voor een klein deel over onverharde paden, een alternatieve route is dan mogelijk.

Na afloop is het mogelijk om, op eigen kosten, iets te drinken bij de Veluwse Poort. Parkeren is mogelijk op de grote parkeerplaats ter hoogte van  Admiraal Helfrichlaan 101

Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Kijk voor meer informatie ook op: www.ivnoostveluwezoom.nl.

Slenk Natuur is je buur - Ben ter Mull

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen