Eerbetoon aan Rhedense Veteranen

ARNHEM/RHEDEN – Ter gelegenheid van de Nederlandse Veteranendag ontving burgemeester Carol van Eert vrijdagochtend 28 juni om 10.00 uur veteranen die in de gemeente Rheden wonen. In verband met de nieuwbouw van het gemeentehuis vond de bijeenkomst, net zoals vorig jaar, plaats op Landgoed Bronbeek aan de Velperweg in Arnhem.

Tijdens de bijeenkomst sprak de burgemeester zijn waardering uit voor het werk van de Rhedense veteranen. Het programma begon om 09.45 uur met koffie/thee en spekkoek. Daarna was er een officieel gedeelte en werd er een groepsfoto gemaakt. Aansluitend was er een rondleiding in het museum. Tot slot was er een informeel samenzijn met als afsluiting een lunch.

Eerbetoon

De Veteranendag was een eerbetoon aan de Nederlandse veteranen, jong en oud, man en vrouw, die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. De gemeente Rheden telde 252 veteranen. Zij waren rechtstreeks betrokken geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië maar ook in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan en Nieuw-Guinea.

Nederlandse Veteranendag

Nederland telde ongeveer 100.800 veteranen: van Tweede Wereldoorlog veteranen tot en met militairen die zijn ingezet bij de vredesmissies van nu. De Nederlandse Veteranendag was sinds 2005 jaarlijks rond de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden. In 2006 besloot de ministerraad de Nederlandse Veteranendag tot nationaal evenement uit te roepen.

Alle bij het Nederlands Veteraneninstituut geregistreerde veteranen hadden een uitnodiging ontvangen van de gemeente.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen