Bijna afgeronde werkzaamheden aan Wilhelminaweg Dieren gevierd

DIEREN – Op zaterdag 29 juni vierden de winkeliers en bezoekers van de Wilhelminaweg in Dieren de bijna voltooide werkzaamheden aan deze straat. De festiviteiten vonden plaats bij Bakkerij Koers en werden bijgewoond door centrummanager Ben Denekamp en wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden.

Blijdschap en opluchting bij ondernemers

Centrummanager Ben Denekamp sprak zijn tevredenheid uit: “Ik ben blij voor de ondernemers dat de Wilhelminaweg eindelijk klaar is. Het winkelend publiek kan de winkels weer bereiken en het verkeer kan weer normaal richting het winkelcentrum rijden. Juist de ondernemers kunnen deze dag goed gebruiken.” Denekamp benadrukte dat de afgelopen periode lastig was voor de winkeliers. “De winkels aan de Wilhelminaweg en het winkelcentrum waren moeilijk te bereiken, wat leidde tot een flinke daling in de omzet. We hopen dat de inwoners van Dieren en de regio zaterdag massaal komen genieten van alles wat het winkelcentrum te bieden heeft,” voegde hij toe, verwijzend naar de Dierense Dwaze Dag.

Reactie van wethouder Dorus Klomberg

Dorpswethouder Dorus Klomberg vulde aan: “De herinrichting van de Oranjebuurt in Dieren zorgde, zoals altijd bij werkzaamheden, voor hinder en ongemak. Dit gold zowel voor buurtbewoners als voor ondernemers, die vanwege de afsluiting van de Wilhelminaweg niet vanuit alle richtingen goed te bereiken waren. Gelukkig hoor ik veel positieve reacties. De herinrichting wordt als mooi, modern en veiliger ervaren.”

Feestelijke activiteiten bij Bakkerij Koers

Bakkerij Koers maakte er een feestelijke dag van met extra aanbiedingen. Er was een oliebollenkraam, een springkussen voor de kinderen en extra zitjes op het terras waar koffie met gebak werd geserveerd.

Het evenement markeerde niet alleen de bijna voltooiing van de werkzaamheden, maar symboliseerde ook een nieuw begin voor de ondernemers en inwoners van Dieren. Met de verbeterde toegankelijkheid hopen de winkeliers op een sterke toename van het winkelend publiek en een herstel van de omzet.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen