Pleegouders gezocht!

Foto:

Op dit moment is Lindenhout Pleegzorg met spoed op zoek naar gezinnen in en rondom de gemeente Rheden, voor kinderen die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen en een plekje zoeken in een pleeggezin. Kan jij één van hen een plek bieden? 

Koken, wassen, met geld omgaan; hoe leerde jij dat?  
We zoeken momenteel voornamelijk gezinnen die jongeren (16+) die bezig zijn de wereld te ontdekken een duwtje in de juiste richting kunnen geven, die hen coachen richting zelfstandigheid. 
Gezinnen die een stabiele basis vormen waar de jongeren op terug kunnen vallen, mensen die bij hen aan kunnen sluiten in wat ze nodig hebben en personen die hen vertrouwen geven dat ze er mogen zijn en het gaan redden als volwassene. Wil jij jouw kennis doorgeven? 
Luduvudu 
Daarnaast zoeken we gezinnen voor jongeren (12+) die in de leeftijd zitten dat ze bijvoorbeeld voor de eerste keer hevig verliefd kunnen worden. Zij hebben, naast een schouder om op uit te huilen bij liefdesverdriet, nog wat meer behoefte aan opvoeding en het gevoel dat er voor hen gezorgd wordt. Help jij hen deze – voor jongeren vaak onzekere – periode goed te doorlopen?
Leren spelen en leren
We zoeken voor kinderen tot 12 jaar een plek waar voor ze gezorgd wordt, waar ze kind kunnen zijn en mogen ontdekken en spelen. Ze moeten nog zoveel leren:  fietsen, klimmen, knutselen, de omgeving ontdekken. Dan is het fijn dat iemand hen bij de hand neemt of iets voordoet. Of die het antwoord weet op hun vele vragen die beginnen met “Waarom…”? Iemand die een verhaaltje vertelt voor het slapen gaan of die troost bij verdriet. Wil jij een kind helpen groter te groeien?   
Word pleegouder!  
Wij zijn op zoek naar pleegouders voor deze kinderen! Het gaat er om dat we deze kinderen een fijne plek in de buurt van hun eigen vrienden, school en sportvereniging  kunnen bieden.  Dit kan voor lange en korte tijd zijn, ofwel een aantal dagen in de week of volledige opvang en je deelt altijd zoveel als mogelijk de opvoeding  met de biologische ouders en familie van het pleegkind. Daarnaast ontvang je natuurlijk begeleiding vanuit Lindenhout. 
Ben jij de pleegouder die wij zoeken? 
Meld je dan nu aan via www.lindenhout.nl/pleegzorg. Daar vind je ook meer informatie over de mogelijkheden van pleegzorg en de voorwaarden om pleegouder te kunnen worden. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen