Dagsociëteit Innovisus viert jubileum met minisymposium

VELP – Dagsociëteit Innovisus, een initiatief van stichting Innoforte uit Velp voor mensen met een visuele beperking, bestaat dit jaar tien jaar. Dit wordt gevierd met een mini-symposium op woensdag 17 september aanstaande. 

Het thema is ‘Zinvolle dagbesteding voor mensen met een visuele beperking’. Het symposium wordt feestelijk afgesloten met een optreden van Diva Dichtbij.
Sinds de start in 2004 is het aantal deelnemers aan activiteiten van Innovisus gegroeid van 4 naar 33. De groepen tellen bij Innovisus maximaal 12 personen zodat iedere deelnemer voldoende aandacht krijgt. Innovisus werkt intensief samen met Koninklijke Visio.
‘Zonder Innovisus zou mijn man, die op hoge leeftijd plotseling een deel van zijn gezichtsvermogen verloor, niet langer thuis kunnen wonen en zijn dagen niet makkelijk zinvol in kunnen vullen. Hij gaat daar graag naar toe, vindt er lotgenoten en deskundige ondersteuning. Als hij bij Innovisus is, doe ik mijn eigen werk.’ Aan het woord Yana van Tienen, één van de sprekers op het minisymposium. Zij benadrukt het belang van Innovisus ter ontlasting van de mantelzorgers. 
Rust, gelijkgestemden en passende activiteiten
De combinatie van slecht zicht en andere beperkingen waar de deelnemers mee kampen, versterkt het isolement van deze doelgroep. Veel informatie die iedereen ‘gewoon’ oppikt, gaat aan visueel gehandicapten voorbij, ze zijn vaak de enigen in hun eigen thuissituatie met deze handicap en hebben bij alles persoonlijke extra uitleg nodig. Ze kunnen immers niets nadoen. Bij Innovisus vinden zij rust, gelijkgestemden en kunnen zij passende activiteiten doen die hen prikkelen en aanspreken op hun eigen niveau.
Feest!
Het tienjarig bestaan is reden voor een feestje. Na de inhoudelijke onderwerpen volgt dan ook een optreden van diva Pieternel van Amerongen van de stichting Diva Dichtbij, een organisatie die intieme muziektheatervoorstellingen in verpleeghuizen verzorgt. Speciaal voor Innovisus heeft Diva Dichtbij een programma gemaakt voor blinden en slechtzienden.
U bent van harte welkom om het mini-symposium bij te wonen. Locatie: aula Nieuw-Schoonoord, Nieuw Schoonoord 1, Velp. 17 september 13:30 – 15:30 uur
Programma:
  • 13.30 uur ontvangst
  • 14.00 uur welkomstwoord manager Dagbehandeling/dagactiviteiten en vrijwilligers, Wilma van Eijk
  • 14.10 uur opening door een vertegenwoordiger van de gemeente Rheden
  • 14.20 uur informatie over Innovisus door activiteitenbegeleider Innovisus, Wilmi Frazer
  • 14.30 uur ervaringen van mantelzorger Yana van Tienen
  • 15.00 uur optreden van Diva Dichtbij
  • 16.00 uur afsluiting met een hapje en drankje
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen