Zilver voor March & Showband Rheden op WMC Kerkrade

RHEDEN / KERKRADE – Zondag 14 juli heeft March & Showband Rheden voor de tweede keer, sinds de fusie in 2005, deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion nam het korps deel aan de marswedstrijden in de World Division en behaalde daar een tweede plaats.

March & Showband Rheden nam deel met de speciaal door Marcel van Raaij gecomponeerde mars ‘Forest Hill’. Na een eerste prijs in Enschede vorig jaar en het behalen van het Nederlands Kampioenschap in Klundert dit jaar heeft het korps deze succesvolle lijn doorgezet en met een score van 83.33 zilver behaald op dit dit prestigieuze concours.
Het WMC, dat eenmaal per vier jaar gehouden wordt, vindt plaats van 13 tot en met 28 juli 2013. Drie weekenden staat het Parkstad Limburg Stadion in het teken van mars- en showwedstrijden. Korpsen uit binnen- en buitenland strijden om de hoogst haalbare punten, om uiteindelijk met de titel ‘WMC Kampioen’ en het daarbij behorend vaandel, trofee en geldprijs huiswaarts te keren. 
Bij de marswedstrijden moet een van tevoren vastgelegd parcours worden afgelegd. Al musicerend dienen verplichte marsfiguren te worden uitgevoerd. Een zevenkoppig juryteam beoordeelt o.a. muzikaliteit en marsvaardigheid vanaf veld en vanuit de jurybox boven in het stadion.
c93tbbrp6ro1y72mqbevqidxf
Repeteren
Afgelopen maanden is er door de leden van March & Showband Rheden ontzettend hard gewerkt onder leiding van het eigen professionele instructieteam, bestaande uit Maarten Pijnenborg, René Keulers, Marc Gouswaart en Michael van den Broeck. Naast de vaste repetitiemomenten op maandag en donderdag is er extra gerepeteerd op zaterdag, zondag of zelfs hele weekenden. Op de repetitie van maandag 01 juli werd het instructieteam versterkt met extra ogen en oren. Tijmen Botma, chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, droeg met zeer bruikbare adviezen bij aan de laatste puntjes op de i. Buiten dit alles werd er ook nog opgetreden in het hele land.
Nu eerst vakantie
Al met al hebben de muzikanten een zeer intensief jaar achter de rug. De komende weken heeft de vereniging vakantie en zal men genieten van welverdiende rust. Na de vakantie zal men alles behalve stil zitten. Er staan nog verschillende optredens op de agenda en het korps zal starten met het instuderen van een nieuwe show waarmee men vanaf 2014 de taptoevelden hoopt te veroveren. 
fo95wyvx1fhfeej60t0y5y2xz
Dank
March & Showband Rheden dankt iedereen die heeft meegewerkt aan de voorbereidingen richting deelname aan het WMC. In het bijzonder Gemeente Rheden en v.v. Rheden voor het beschikbaar stellen van een van de voetbalvelden waarop het marsparcours met de officiële afmetingen was uitgezet en waar de muzikanten de nodige uren hebben doorgebracht.
Foto’s: Wouter Rijnbende
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen