March & Showband Rheden klaar voor WMC Kerkrade

VELP / RHEDEN – March & Showband uit Rheden neemt op zondag 14 juli deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Toporkesten vanuit de hele wereld komen naar Limburg en de Rhedenaren zijn dan ook trots daar deel van uit te mogen maken. Zaterdag 13 juli was de generale repetitie.

De muzikanten zijn al maanden druk bezig met de voorbereidingen. Tijdens het WMC moet een vast parcours worden afgelegd waarbij ook de exercitie beoordeeld wordt. De voorbereidingen staan onder leiding van een eigen professioneel team, maar er is ook gebruik gemaakt van deskundigheid van buiten de vereniging. Onder meer Tijmen Botma, chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, kwam naar Rheden om bij te dragen in de voorbereiding.  
Zaterdag 13 juli was de generale repetitie van de Nederlands Kampioen op het kunstgrasveld van Sportpark De Pinkenberg in Velp.  “Er waren nog wat kleine puntjes, maar dat is niet erg. Morgen staan we er in Kerkrade!”, aldus een zegsman van March & Showband, “Iedereen heeft er ontzettend veel zin in. Voordat we morgen op gaan, oefenen we nog een keer. Winnen gaan we waarschijnlijk niet, we gaan voor een mooi resultaat en een super ervaring”. 
nof9zer7fnvihnwchsk2e5k0k
Voor gastheer voetbalvereniging DVOV een bijzondere gelegenheid: “Normaal is het voetbal wat de klok slaat op zaterdag, maar om dit eens te zien op het hoofdveld is heel bijzonder. DVOV wenst het orkest dan ook veel succes in Kerkrade”.
De marswedstrijden in Kerkrade zijn geklasseerd in de World Division, de hoogste divisie van deze wedstrijden.
Meer foto’s in het album: Foto’s generale March & Showband voor WMC
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws

rhh6ipq4j1g8ajz1fjunbffrd
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen