Kruispunten gemeente Rheden veilig

Foto:

 DE STEEG – De provincie Gelderland telt nog 103 gevaarlijke kruispunten en wegvakken. Dit blijkt uit gegevens van het ROVG. Kruisingen in de gemeente Rheden zijn veilig, ze wordt niet genoemd in het overzicht. 

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) heeft in juni de brochure ‘Top 75 gevaarlijke kruispunten in Gelderland 2007 – 2011’ uitgegeven. Hierin zijn de 75 meest gevaarlijke kruispunten en wegvakken beschreven in de provincie Gelderland. Een kruising of wegvak wordt gevaarlijk genoemd wanneer er per periode van vijf jaar, vier of meer slachtofferongevallen zijn geregistreerd.   
Rheden veilig
Uit de brochure blijkt dat er in de gemeente Rheden geen kruispunten en wegvakken zijn die als gevaarlijk te boek staan. Wethouder Hans Elsenaar is blij met deze uitkomst. “Als gemeente hechten we grote waarde aan verkeersveiligheid en nemen maatregelen waar dat nodig is”. In het voorgaande tijdvak stonden nog twee wekvakken in de lijst: de IJsselweg (A348) ter hoogte van Velp en Ellecomsedijk (N317). In beide gevallen is de wegbeheerder de provincie Gelderland.
Meest gevaarlijk
Het meest gevaarlijke kruispunt bevindt zich in Arnhem. Op de kruising Kronenburgdijk/Kronenburgsingel /Schepen van Ommerenstraat werden in het tijdvak 2007 – 2011 acht slachtofferongevallen geregistreerd, waarvan één dodelijk.  De plaats met de meeste gevaarlijke kruisingen is Apeldoorn: 19. De gemeente Apeldoorn is inmiddels bezig gevaarlijke kruispunten te reconstrueren.
rovg
Educatie en voorlichting
Het ROVG is, onder regie van de provincie Gelderland en de stadsregio Arnhem-Nijmegen, een onafhankelijk samenwerkingsverband van overheden en organisaties die actief betrokken zijn bij het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. Wethouder Elsenaar: “Samen met de Stadsregio Arnhem-Nijmegen doen we veel aan educatie en voorlichting. Naast het nemen van maatregelen is gedragsbeïnvloeding hierbij een belangrijk aspect”.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen