Wereldse muziek in Dieren door straatorkest Kladderadatsch 

DIEREN – Zondag 7 september was het druk bij de Oranjerie in het Carolinapark, het 14 koppig Nijmeegs straatorkest Kladderatsch vermaakte het publiek met haar optreden.

Heerlijk toeven was het deze middag. De temperatuur was prima, het was droog en de zon liet zich regelmatig, zij het op afstand, zien. Bij het petit café de Oranjerie was er weer het maandelijkse concert, dat is elke eerste zondagmiddag van de maand en begint altijd om 15:00 uur. In eerste instantie leek het erg rustig te worden, her en der zaten wel wat mensen.
utdur4h3fqjt6tf84thp29moy
De band, het straatorkest Kladderadatsch uit Nijmegen, bouwde op en er werd nog wat ingespeeld. Na een aankondiging door Anne Jansen  van de Stichting Vrienden van de Oranjerie Dieren kon het concert van start gaan. 
Het leek of deze wereldmuziek bezoekers aantrok. Al heel gauw kwamen van alle kanten mensen aanlopen en werden nog veel stoelen bijgeplaatst, echter er was niet voor een ieder plaats zodat er ook mensen op bankjes in het park of op het gras plaatsnamen. De band speelde 2 x 40 minuten, alle nummers werden aangekondigd. Soms werd er steun gezocht bij de andere bandleden als er niet voldoende verteld kon worden of als er geen juiste vertaling van een titel van een lied was gevonden. Maar ook zij hadden geen antwoord en werd er heerlijk in de sfeer van :” wat boeit het ook” verder gegaan. 
rfwhy3q9eh80254idzu2jn52k
Er werd muziek uit allerlei landen ten gehore gebracht. Zo was er Pools, Italiaans en Slavisch te horen. Opvallend was het lied in het Limburgs dialect dat over spruitjes ging. Hoe informeel het was, bleek ook uit het feit dat de accordeonist wel eens de draad kwijt was. Hij was net vader geworden werd verteld. Dat kan allemaal tijdens zo’n kleinschalig optreden. Alle muzikanten werden voorgesteld en regelmatig was er een solist.
p9edbe4qkuqqrfio3avrsqsec
Leuk ook dat er na de pauze een muziekstuk was met een solo van de trompettist die ergens tussen het publiek stond, bij het laatste nummer kwam er nog een act bij. Het leek als alsof een paar bandleden hun kinderen hadden meegebracht en hen hadden gevraagd tegen het einde van het optreden mee te doen door middel van dans, dat was erg leuk om te zien. 
f5bsg6s7kgwvhcsq91h576l9f
Bij navraag bleek dat deze kinderen in het park aan het spelen waren en op de muziek waren afgekomen en spontaan waren gaan dansen! Bij het dankwoord werd gevraagd of de band volgend jaar weer terug wilde komen. Dat willen zij wel en het grootste kind riep : “Dan komen wij ook weer “. Daarmee was het concert ten einde en na een laatste toegift bleef het nog een poos gezellig want deze concerten zijn ook altijd een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, zoals een aantal bewoners van de naastgelegen Hoflaan die onder het genot van een fles wijn er nog eens goed voor gingen zitten.
kfdkf8tqc2pt5srfzmj9b2ui3
Nee, qua opkomst en gezelligheid had men niet te klagen, zeker als er een stukje verderop de Landgoedmarkt was en men tijdens het concert regelmatig het fluiten van de stoomtrein hoorde die voor het evenement “Terug naar Toen” een aantal keren op het  vlakbij gelegen station Dieren kwam en ook veel bekijks trok.
Deze maand organiseert men nog weer een activiteit bij de Oranjerie, zondagmiddag 21 september, van 14 -16 uur  is er de kindermiddag met als thema Zee en Strand, en daarna is er optreden van de Bigband van de HAN dat om 16:00 begint.
j4iiqqhyayejn2p5ifc9pw8om
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen