SHTETL BAND AMSTERDAM in kasteeltuin Middachten

Foto:

DE STEEG – In het kader van de serie zomerconcerten op Middachten geeft Shtetl Band Amsterdam op zondag 21 juli een concert in de kasteeltuin van het landgoed in De Steeg.

shtetl-middachten
Deze toonaangevende village klezmergroep is uitgegroeid tot een van de beste klezmergroepen oude stijl. Voor hun repertoire gaat dit ensemble terug naar de oude Oost-Europese bronnen, zoals de verzameling wasrollen van Joel Engel uit 1912 en van Zinoviy Kiselgof (ca. 1920-1940). Die bevinden zich in de Vernadsky bibliotheek in Kiev en worden maar mondjesmaat vrijgegeven. 
De Shtetl Band Amsterdam vermeldt zelf, dat ze de klezmerdeunen in dorpsstijl spelen, maar welk dorp in Jiidisjland had op zo’n uitgelezen, klassiek getraind gezelschap kunnen bogen, dat naast een concertprogramma ook nog de toehoorders tot de ‘klezmerdans’ kan verleiden? 
Old World klezmer van hedendaags wereldformaat. Ze noemen het zelf “handmade Yiddish roots music”, maar daarbinnen nemen ze de ruimte om te improviseren en te variëren op de thema’s. En dat levert meeslepende, lyrische melodieën op, die intiem, ingetogen en emotioneel gespeeld worden. 
Bezetting: Georg Brinkmann – klarinet. Vanessa Vromans – viool, altviool. Joost van Son – accordeon. Gregor Schaefer – bassetl, omhangcello, mandola. Roberto Haliffi – poyk.
Het concert begint om 11.30 uur. De entree bedraagt € 11.- en is incl. de toegang tot de tuin die is gelegen aan de Smidsallee in De Steeg. Kinderen tot 12 jaar € 5.50. Kassa open vanaf 10.30 uur. Reserveren is niet mogelijk. 
Op de hoogte blijven van ons
laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever
via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen