Monumentale plataan Dieren nadert einde

DIEREN – Het past niet in het bomenbeleid van de gemeente Rheden, maar een monumentale plataan in Dieren-zuid gaat er niet aan ontkomen. De boom is ziek, is niet te redden en moet in de toekomst worden gekapt. 

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de monumentale plataan aan de Zutphensestraatweg in Dieren is aangetast door schimmel en essenzwam. De schimmel veroorzaakt ernstige rot in de stamvoet waardoor de boom minder stabiel wordt. Dit proces van aantasting en rotting is niet tegen te gaan. 
Om de kans op omwaaien te verkleinen heeft de gemeente het advies gekregen om de kroon van de boom geleidelijk aan te verkleinen. De eerste snoeibeurt is inmiddels uitgevoerd door van elke tak in de kroon ca. 5 meter af te zagen. 
De gemeente blijft de komende jaren de plataan in de gaten houden en snoeien, maar het is onvermijdelijk dat de boom een keer gekapt moet worden.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
pqx2pg31ctt6vevtrhnbaylu6
fq1kip5o0zh30vzlgzei73xad
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen