Ruime belangstelling voor Open Tuinen en Expositie Rozendaal

Foto:

ROZENDAAL – Negen particulieren in Rozendaal stelden zondag 30 juni hun tuin open voor het publiek. De gastheren en –vrouwen genoten van een warme belangstelling. In de kerk was dit weekend een expositie van schilder Johan Reinboud en twee van zijn leerlingen.


Open Tuinen
Onder het motto: ‘Een kijkje achter de hagen van ons kasteeldorp’ waren de bijzondere en fraaie particuliere tuinen vrij toegankelijk. Mede door het zomerse weer maakten veel mensen van de gelegenheid gebruik eens achter deze hagen te kijken. De bezoekers konden zelf een route samenstellen. Centraal stond de pastorietuin van de kerk van Rozendaal. Hier kon men genieten van een hapje en een drankje, terwijl de jazzband van de Rozendaalse Kapel voor de muzikale noot zorgde.
Expositie schilderijen
Behalve de Open Tuinen route was er dit weekend in de kerk van Rozendaal een expositie van de schilder Johan Reinboud en twee van zijn leerlingen: Karel van der Bel en Chris van der Wilde. Johan Reinboud (1952) kreeg tijdens zijn academietijd les van o.a. Herman Gordijn, Piet Zimmerman en Henk Huig. Sinds 1977 is hij professioneel werkzaam als kunstschilder en docent. Reinboud is vooral gefascineerd door het licht van de zon en schildert zelfs tegen de zon in. In zijn landschappen legt hij het licht van het moment vast en daarmee de specifieke kleuren van de locatie. Zijn werk is een vervolg op traditionele stromingen als de Haagse School en het Impressionisme. 
Leerlingen
Karel van der Bel ging na zijn pensionering schilderen bij Johan Reinboud. In een periode van vier jaar heeft hij in figuratieve stijl stillevens, zeegezichten en vrouwen geschilderd. Chris van der Wilde tekende jarenlang met pen of potlood. Hij vond schilderen ‘een kunst die niet voor hem was weggelegd’. Totdat hij Johan Reinboud leerde kennen, die hem over de drempel heen hielp. 
Bekijk: Fotoreportage Open Tuinen Rozendaal (Klik voor link)
expositie-rozendaal-002
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen