Vaderdag-sfeer bij de Wereldwinkels in de regio!

Foto:

REGIO – Alle Wereldwinkelszullen zaterdag 15 juni in Vaderdagsfeer zijn, speciaal op deze dag zijn er voor Vader diverse cadeaupakketjes verkrijgbaar. Zo staan de Mongozo-bieren centraal, als ook de herenzakdoeken. Voor alle klanten zal er die zaterdag een hartelijk welkom zijn met een fair trade hapje en drankje.

Mongozo-bieren
De Wereldwinkels verkopen onder de merknaam “Mongozo” traditionele bieren, gebrouwen volgens recepten die afkomstig zijn uit verschillende exotische culturen. Mongozo betekent “proost” in de taal van de Chokwe, een volk dat tegenwoordig verspreid leeft over Angola, Kongo en Zambia. Er is een cadeauverpakking verkrijgbaar met vier smaken: Quinoa, Mango, Kokos en Banaan. Mongozo bieren zijn gebrouwen met uitsluitend ingrediënten die tegen een eerlijke prijs zijn ingekocht bij boeren in ontwikkelingslanden. De aankoop van deze ingrediënten betekenen een rechtstreekse bijdrage aan de verbetering van de leef- en werkomstandigheden van deze landen. 
Eerlijke zakdoeken 
Het instorten van een textielfabriek in Bangladesh waarbij meer dan 1100 doden vielen, was een bewijs van de onveilige werkomstandigheden in arme landen als Bangladesh en India. Speciaal voor Vaderdag – en de dagen daarna- verkopen de Wereldwinkels zakdoeken van (biologische) katoen, gemaakt door weefgroepen die onder goede arbeidsomstandigheden hun werk kunnen doen en een leefbaar loon voor hun arbeid krijgen. Wie Vader zo’n zakdoek geeft, geeft ook de textielarbeidsters in Bangladesh en India een beter leven cadeau.
Producten met een verhaal
Meer informatie over de Mongozobieren, de eerlijke zakzoeken en andere producten, is te vinden op de websites van de deelnemende Wereldwinkels uit Beekbergen, Brummen, Dieren, Eerbeek, Rheden en Velp.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen