Groen lintje voor mevrouw van de Veen van het IVN.

DIEREN – Op Wereldmilieudag, afgelopen woensdagmiddag 5 juni, reikte wethouder Harriët Tiemens van de gemeente Rheden een Groen Lintje uit aan mevrouw H. van de Veen, van het IVN, als dank voor haar jarenlange bijdrage aan scholen, op het gebied van natuureducatie en bewustwording. 

Mevrouw van de Veen ontvangt het ‘groene lintje’ omdat ze al sinds 1976 een van de drijvende krachten is achter de IVN werkgroep natuureducatie. Al meer dan 35 jaar ondersteunt mw. H. van de Veen scholen op het gebied van milieu-educatie met leskisten, spelmateriaal en audio-visuele hulpmiddelen. Ook is ze een van de vrijwilligsters bij ontdektochten naar onder andere het voormalige zwembad Beekhuizen en door de IVN tuin. Met alle geduld van de wereld gaat zij dan in op de vragen die de kinderen stellen.
Deze prijs gaat naar mensen die zich op positieve wijze inzetten voor groen en duurzaamheid in de gemeente Rheden. Alle andere genomineerden kregen een oorkonde en werden bedankt voor hun eindeloze inzet.
Genomineerd waren tevens, Dorien Everaars vanwege haar inspanningen om Tennisclub Beekhuizen en het tennistoernooi de Windmill te verduurzamen. Arno Klavers van ondernemersvereniging DELS voor zijn inspanningen om particulieren en bedrijven enthousiast te krijgen voor het isoleren van bedrijven en woningen en het gebruik van zonnepanelen en andere energiezuinige maatregelen. Sarah Monkau voor haar inzet om de gemeente met meerdere initiatieven duurzamer te maken, waarbij ze zelf het goede voorbeeld geeft.
De uitreiking vond plaats bij de Oranjerie in het Calunapark te Dieren, waar onder het genot van een drankje, de zon en bloemenpracht, nog even werd nagepraat.
De politieke partij GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere en duurzamere gemeente en geeft graag een pluim aan anderen die dat ook belangrijk vinden. Begin mei deed GroenLinks een oproep aan inwoners van de gemeente Rheden om kandidaten aan te dragen voor een Groen Lintje.  
groenelintjes007
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen