Wandelen met Couperus

DE STEEG – 2013 is Louis Couperusjaar. Door het hele land worden dit jaar evenementen georganiseerd om de beroemde schrijver van Eline Vere en de stille kracht te eren, zo ook in De Steeg. 

Couperus werd 150 jaar geleden geboren in Den Haag. Hij stierf 90 jaar geleden op 16 juli 1923 in het Gelderse De Steeg. Aanleiding voor het Rhedense Cultuurbedrijf RiQQ, Boekhandel Jansen & de Feijter, theater Lumière en Bibliotheek Veluwezoom om in het kader van het jubileumjaar in de periode maart t/m juli 2013 een programma te presenteren waarin het verblijf in De Steeg van deze fascinerende schrijver uit het einde van de negentiende eeuw centraal staat. 
Met als titel Wandelen met Couperus staan de komende weken 4 anderhalf uur durende wandelingen op het programma waarin de acteur Edwim Peters belangstellenden langs de diverse plekken in De Steeg leidt waar Couperus kwam of waar hij over schreef in de laatste maanden van zijn leven. Het wordt een tocht door de omgeving van zijn woning met bossen ‘als stille morgenkathedralen’ en ‘den allerlieflijksten IJssel’. Onderweg zal hij toepasselijke passages uit het werk voordragen en zo de toehoorders meevoeren in Couperus’ belevingswereld. 
De wandeling begint op het door Ruud Jan Kokke ontworpen Amaliaplein. In de banken rondom het plein staan teksten van Nescio, Wim Kan, Gerard Reve, Lydia Rood, en van Couperus: ‘Een tederheid van stemmingen en licht vervloeit langs de rivier’. 
De data: Vrijdag 7 juni / zaterdag 8 juni / vrijdag 14 juni en zondag 16 juni per paardentram – Start: Amaliaplein – Hoofdstraat De Steeg – Aanvang 14.00 uur. Deelname kost € 7.50, op 16 juni € 10.- Reserveren is noodzakelijk. Dat kan via www.riqq-rheden.nl of [email protected]. Tel.nr. 026-3882916.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen