Wijkvernieuwing Velp-Zuid onder de aandacht.

Foto:

VELP – Op 25 en 26 mei en 15 juni brengt het wijkvernieuwingsteam Velp Zuid (een samenwerking van Vivare, gemeente Rheden en wijkplatform Velp-Zuid) de nieuwe plannen van de wijkvernieuwing onder de aandacht.

VELP – Op 25 en 26 mei en 15 juni brengt het wijkvernieuwingsteam Velp Zuid (een samenwerking van Vivare, gemeente Rheden en wijkplatform Velp-Zuid) de nieuwe plannen van de wijkvernieuwing onder de aandacht.

Dit doet zij op verschillende dagen en locaties. Tegelijkertijd wil het wijkvernieuwingsteam de dagen gebruiken om informatie en suggesties uit de buurt op te halen. De wijkvernieuwing Velp Zuid gebruikt hiervoor de werkwijze van ‘Ik buurt mee!’

25 mei Inloopmarkt in Van Voorthuijsenschool

Op zaterdag 25 mei van 11:00 tot 14:00 uur presenteren gebruikers van De Poort, van de Van Voorthuijsenschool en maatschappelijke organisaties die actief zijn in Velp Zuid zich in de Van Voorthuijsenschool (Schoolstraat 12). Voor kinderen is er een speelkussen buiten op het plein. Ook is er een kraam van het wijkvernieuwingsteam aanwezig. Bewoners kunnen hier informatie over de wijkvernieuwing krijgen. Medewerkers van het team gaan graag in gesprek met bewoners om te horen hoe zij hun wijk beleven.

26 mei Van Kolplein

Op zondag 26 mei organiseert het Inloophuis ’t Trefpunt in Velp Zuid van 11:00 – 14:00 uur een rommelmarkt op het Van Kolplein. Op deze rommelmarkt is ook een kraam aanwezig van het Wijkvernieuwingsteam. Hier wordt het voorstel van de herinrichting van de Troelstrastraat, delen van de Thorbeckestraat en de Groen van Prinstererstraat bekend gemaakt. Het uitgangspunt van de wijkvernieuwing en wens van de bewoners is: meer parkeren, meer groen en een overzichtelijk en eenduidig straatbeeld.

Ook wordt er informatie gegeven over het groot onderhoud, de renovatie en sloop van de woningen in dit gebied aan wijkbewoners. Betreffende huurders van deze woningen zijn al in een eerder stadium geïnformeerd.

Parkeren en groen

In het huidige voorstel komt er meer groen in de wijk. Parkeren in de straat wordt weggehaald en daarvoor in de plaats komen parkeerhavens in combinatie met groen. Vivare sloopt hiervoor een aantal woningen. Tot slot wordt de kruising Waterstraat-Graaf Ottostraat groener gemaakt, zodat deze entree van de wijk herkenbaarder wordt. De bestrating krijgt dezelfde uitstraling als bij de onlangs opgeknapte straten IJsselstraat en Willemstraat en de straten rond het appartementencomplex De Binnentuin (Heeckerenstraat/Hertog Arnoudstraat). De werkzaamheden rond de woningen Troelstrastraat, Thorbeckestraat en Groen van Prinstererstraat starten naar verwachting in het najaar van 2013 en het opknappen van de openbare ruimte volgt daarna.

Opschoondag en herinrichting speeltuin

Op zaterdag 15 juni, tijdens de opschoondag in de omgeving van de Dr. van der Feltzlaan/Caspar Fagelstraat worden de plannen voor de herinrichting van het speelterrein aan de Dr. van der Feltzlaan gepresenteerd door de bewonerswerkgroep. Ook daar is weer een kraam van het wijkvernieuwingsteam aanwezig om de nodige informatie te geven en te halen.

Meebuurten tijdens de drie dagen

De werkwijze ‘Ik buurt mee’- die in alle dorpen van gemeente Rheden ingezet wordt- gebruikt het wijkvernieuwingsteam Velp Zuid om nieuwe reacties, wensen en impulsen uit de wijk te krijgen. Het wijkvernieuwingsteam is aanwezig en deelt enquêtes uit onder de aanwezigen. Het wijkplatform Velp-Zuid inventariseert zorgen of ideeën van wijkbewoners bij een Klaag & Jubel & Talentenmuur. Ook is er: ‘op de koffie bij….’ Wijkbewoners kunnen dan met wethouders van de gemeente, de wijkagent of de buurtcoach  een kopje koffie drinken en hun verhaal doen.

Terugkoppeling naar de buurt

De resultaten van deze drie dagen worden tijdens het ‘Weekend van de Buurt’ op 21 en 22 september in De Poort, Heeckerenstraat 201,bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen