Open Monumentendag: op reis, op Middachten

Foto:

DE STEEG – Tijdens de Open Monumentendag op zondag 14 september zijn tuin, koetshuis en kasteel te bezoeken tegen gereduceerd tarief. Rijtuigen en koffers zijn getuigen van een reislustig verleden. Er kan ook van muziek worden genoten, de Politie BigBand Oost-Nederland neemt u mee op een muzikale reis door Amerika.

De bewoners van Middachten reisden per rijtuig, en later per auto of per trein naar hun huis in Den Haag, Weldam of Gaildorf en familie die elders woonde. De kleding werd verpakt in grote hutkoffers voorzien van geschilderde banden. 
Graaf Bentinck gebruikte hemelsblauw met witte banden verwijzend naar het familiewapen. Koffers voorzien van geel met zwarte banden verwijzen naar de heraldische kleuren van de overgrootmoeder van graaf Ortenburgn Albertine d’Hangest baronesse d’Yvoi. Voor het toiletgerei waren prachtige toiletkoffers met borstels, kammen en flacons voorzien van initialen van de eigenaar. Het zilver werd verpakt in zwarte gestoffeerde kisten.
In het koetshuis en in de linnenkamer van het kasteel zijn enkele reisaccessoires en koffers te zien.
Vóór- of nádat u dit alles heeft gezien, kunt u heerlijk wegdromen op de muziek van de Politie-bigband Oost-Nederland o.l.v. Guus Tangelder. Zij maakt om 14 uur een muzikale rondreis van Noord- naar Zuid-Amerika. Vanuit in het Noord-Oosten gelegen New Engeland naar de Westkust North Dakota en weer terug naar New York aan de Oostkust. Vervolgens vanuit het Zuid-Oostelijke Alabama via de staat Georgia een ‘zonnig uitstapje’ naar Cuba. De muzikale reis eindigt op Braziliaanse stranden van Ipanema.
Programma:
10.30 uur tuin en oranjerie open
12.00 uur rondleiding buitenplaats (park)
13.00 uur kasteel en koetshuis open
13.30 uur tuinrondleiding; start bij kassa
14.00 uur concert Politie-bigband Oost-Nederland 
15.00 uur kasteelrondleiding; start bij het koetshuis
16.00 uur kasteel sluit
16.30 uur tuin sluit
Informatie: www.middachten.nl 
ENTREEPRIJS op deze dag: tuin:  € 3,00 Kasteel en tuin € 4,50; kinderen half tarief. Geen toeslag voor de rondleiding.
HONDEN: Honden zijn niet toegestaan in tuin en kasteel.
TE BEREIKEN: Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee 18; 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Connexxion lijn S43.
Foto: Henri Kleijer
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen