Open Dag van de Vrijmetselarij

Foto: Vrijmetselarij

VELP – Op zaterdag 13 september 2014 wordt landelijk de Dag van de Vrijmetselarij gehouden. In Velp presenteren de loges zich van 10.00 – tot 16.00 uur in het Logegebouw aan de Arnhemsestraatweg 360, naast het viaduct van de A12.

Omdat deze datum samenvalt met die van de Open Monumentendag 2014 en het Logegebouw in de Rhedense monumentenroute is opgenomen is het mogelijk het pand uitgebreid te bekijken. Te zien zijn onder meer de Tempel en Voorhoven. Tevens zijn er stands en presentaties met meer informatie over de Vrijmetselarij. 
De loges, die zich presenteren, zijn de drie mannenloges ‘De Geldersche Broederschap’, ‘De Oude Landmerken’en ‘Het Gulden Vlies’, de gemengde loge ‘Ramses’ en de vrouwenloge ‘Panta Rhei’.
Thema van deze open dag is ‘Op reis’. 
Zoals diepzeeduikers op weg zijn naar diepten, bergbeklimmers naar de top van de berg, wandelaars naar ver gelegen doelen en pelgrims naar Jeruzalem of Mekka of Santiago de Compostella, zo zijn vrijmetselaren op weg naar zichzelf: ‘Ken u zelve’. Hierbij maken zij gebruik van symboliek en ritualen. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen