Kinderen krijgen “Rhedense Kanjer”-award uitgereikt.

DE STEEG – Op vrijdag 26 april om ongeveer 16.00 uur reikt burgemeester mevrouw P.M. van Wingerden-Boers de Rhedense Kanjers uit. Deze gemeentelijke onderscheiding voor jongeren bestaat uit een beeldje in de vorm van een opgestoken duim en een oorkonde. De uitreiking vindt plaats in het gemeentehuis in De Steeg.

DE STEEG – Op vrijdag 26 april om ongeveer 16.00 uur reikt burgemeester mevrouw P.M. van Wingerden-Boers de Rhedense Kanjers uit. Deze gemeentelijke onderscheiding voor jongeren bestaat uit een beeldje in de vorm van een opgestoken duim en een oorkonde. De uitreiking vindt plaats in het gemeentehuis in De Steeg.

De Rhedense Kanjers gaan dit jaar naar:

Jochem Pluim

Jochem is betrokken bij zowel cultuur- als sportverenigingen. Bij vier verenigingen is Jochem in korte tijd uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde vrijwilliger op uiteenlopende gebieden. Bij PFC Rheden is hij de drijvende kracht achter het (opnieuw) opzetten van de website en social media. Jochem geeft met veel enthousiasme zwemles aan kinderen van 4 jaar en hij is voorzitter van het Jeugdbestuur en volwaardig lid van het hoofdbestuur. Natuurlijk speelt Jochem zelf waterpolo. Aangestoken door zijn familie, is Jochem ook zeer actief bij carnavalsvereniging De Narrenkap in Velp. Hij zorgt daar o.a. voor de website. Bij het dweilorkest ‘Tis Niks Wut Niks’ verzorgt Jochem, naast zijn rol als saxofonist, ook de website en verricht hij de meest uiteenlopende klussen. Tenslotte is Jochem lid van Drum- en Showfanfare Mr H. M. van der Zandt. Ook hier toont hij zich een vrijwilliger die altijd bereid is de nodige klussen op te knappen. Jochem is 26 april jarig en wordt 14 jaar en hij woont in Velp.

Britney Jurriëns

In 2012 heeft Britney zich ingezet voor Dance for Live. Ze heeft geprobeerd zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor dit goede doel door lege flessen op te halen, heitje voor karweitje aan te bieden, honden uit te laten, stoepen te vegen en dames van mooie nagels te voorzien.

In 2011 heeft zij de Nijmeegse Vierdaagse gelopen (30 km) en daarmee €600,00 opgehaald voor KIKA. Dit jaar wil Britney weer de Vierdaagse lopen, maar dan 40 km en geld inzamelen voor PCD patiënten. Zij en haar zusje zijn beiden PCD patiënt.

Op school (Titus Brandsma) toont zij zich een lieve, enthousiaste en vooral behulpzame leerling. Zo stuurt zij bijvoorbeeld vaak kaartjes naar zieke klasgenoten.

Britney is 12 jaar en woont in Velp.

Myrca Alberts en Merel Zuijderwijck

Myrca en Merel zijn samen benoemd tot Rhedense Kanjer met een gezamenlijk project. Zij hebben een werkstuk op school gemaakt over pesten. Als vervolg hierop hebben zij een enquête gehouden op school hierover en het pestprotocol tegen het licht gehouden. De uitkomst was dat veel kinderen niet durven praten over het feit dat ze gepest worden. Merel en Myrca hebben een presentatie gehouden voor de bovenbouw. Daarna zijn er kinderen naar hen toekomen om hierover te praten. Myrca en Merel brengen gepeste kinderen en pesters met elkaar in gesprek samen met de juf of meester. Op deze manier zijn er al verschillende kinderen blijvend geholpen. Myrca is 11 jaar en Merel is 10 jaar en beiden wonen in Velp.

Rhedense Kanjer                                                                                                                                              In 2011 is deze nieuwe gemeentelijke onderscheiding ingevoerd: het jeugdlintje de Rhedense Kanjer. Deze onderscheiding wordt uitgereikt als blijk van waardering voor kinderen en jongeren die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij.  De Rhedense Kanjer is bedoeld als waardering maar óók als stimulans voor andere jongeren. Er zijn twee categorieën: 4 t/m 12 jaar en 13 t/m 17 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen