Inloopavond wegwerkzaamheden N348 Dieren tot Zutphen

Foto:

DIEREN – Op woensdag 3 april is een inloopavond over de werkzaamheden die staan gepland voor de N348 tussen Dieren en Zutphen. Tijdens het werk is sprake van ernstige verkeershinder.

DIEREN – Op woensdag 3 april is een inloopavond over de werkzaamheden die staan gepland voor de N348 tussen Dieren en Zutphen. Tijdens het werk is sprake van ernstige verkeershinder.

Er zijn vertegenwoordigers van de provincie en de gemeenten Rheden, Brummen en Zutphen aanwezig om informatie te geven over het werk. Op de inloopavond krijgt u ruim de gelegenheid om vragen te stellen over het werk, de bereikbaarheid van woningen, scholen en bedrijven en de omleidingsroutes.

Ernstige verkeershinder
Zowel de brug over het Apeldoorns kanaal als de IJsselbrug zijn een periode (niet gelijktijdig) afgesloten voor alle verkeer, ook voor voetgangers. Om overlast voor verkeer en omwonenden zo veel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd. Om de tijdsduur van de hinder te bekorten wordt een aantal werkzaamheden tegelijkertijd uitgevoerd.

Mijd files
Mijd de files, er vertrekt elk kwartier een sprinter of een intercity. U wordt dringend geadviseerd om tijdens de afsluitingen met de trein te reizen.

Fase 1, 15 april – 21 juni: Dieren – Brummen
De werkzaamheden starten op maandag 15 april en zijn naar verwachting op vrijdag 21 juni klaar. De brug over het Apeldoorns Kanaal wordt gelicht om de oplegpunten en de brug te kunnen onderhouden. Daarbij wordt het fietspad aan de IJsselzijde geschikt gemaakt voor gebruik in twee rijrichtingen. Daarnaast worden werkzaamheden en onderhoud uitgevoerd aan overige fietspaden en kruisingen om de veiligheid te verhogen. De komingang van Dieren wordt gereconstrueerd.

Werkzaamheden bebouwde kom Leuvenheim
Voor verbetering van de verkeersveiligheid en leefbaarheid binnen de bebouwde kom van Leuvenheim worden diverse maatregelen getroffen voor fietsers. Er wordt stil asfalt aangelegd en een rijbaanscheiding om de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom beter af te dwingen.

Onderhoud N348
De maximumsnelheid wordt van 100 naar 80 kilometer per uur teruggebracht op het wegvak vanaf de rotonde Arnhemsestraat in Brummen tot de overgang naar dubbele rijstroken. Op het wegvak N348 met dubbele rijstroken komt asfaltonderhoud.

Fase 2, 29 juli – 16 augustus: Brummen – Zutphen
De werkzaamheden starten maandag 29 juli en zijn naar verwachting vrijdag 16 augustus klaar. De IJsselbrug wordt onderhouden waarbij de voegovergangen waar de brug aansluit op de landhoofden, worden vervangen door een ander type dat minder geluidsoverlast veroorzaakt. Er wordt ook gewerkt aan de op- en toeritten en de IJsselbrug zelf en onderhoud van de deklagen op diverse delen van het wegvak Brummen Zutphen. Als laatste is er onderhoud aan de rotonde N348 aansluiting N345.

Locatie en tijd
Datum: 3 april, Locatie: Buurthuis Leuvenheim, Adres: Arnhemsestraat 117 in Leuvenheim, Tijd: 17.00 tot 19.30 uur, Meer informatie: Provincieloket

Telefoon: (026) 359 99 99

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen