‘Barden van Bronckhorst’ spelen in Tagore Dieren

DIEREN – Drie ‘barden’ (minstrelen of troubadours) die een even vermakelijke als verrassende muziektheatervoorstelling brengen. Het is op zaterdagavond  2 maart te zien en te horen tijdens een optreden van de ‘Barden van Bronckhorst’ in TAGORE, het nieuwe cultuurpodium in Dieren.

DIEREN – Drie ‘barden’ (minstrelen of troubadours) die een even vermakelijke als verrassende muziektheatervoorstelling brengen. Het is op zaterdagavond  2 maart te zien en te horen tijdens een optreden van de ‘Barden van Bronckhorst’ in TAGORE, het nieuwe cultuurpodium in Dieren.

De drie barden hebben veel gemeen: ze schrijven, zingen en spelen zelfgeschreven liedjes, gedichten en verhalen. Ze begeleiden zichzelf op akoestisch gitaar en ze komen uit de gemeente Bronckhorst. Bovendien hebben de drie elkaar gevonden omdat ze fans van elkaar bleken.

Drie singer/songwriters in één sprankelende show

Gery Groot Zwaaftink (1955) is zonder twijfel de bekendste troubadour van de Achterhoek. Bijna 25 jaar weet hij jong en oud te boeien met zijn wonderlijke vertellingen, verhalen, liedjes en balladen. Al dan niet in dialect. Zijn teksten gaan over de gewone dingen des levens, maar altijd met een speciale invalshoek. Steevast weet hij zijn publiek een glimlach te ontlokken of iets ter overdenking mee naar huis te geven.

Mees (1982) zag als kind optredens van Gery Groot Zwaaftink en dacht ‘dat wil ik ook!’. En dat doet ze inmiddels. Vanaf haar twaalfde schrijft ze fantasievolle liedjes, die ze – soms als merel, soms als blackbird – zingt. Haar perfect geschoolde stem laat ze daarbij klateren, snijden, ontroeren en spotten als een zangeres van wereldklasse.

Arjan Verschuur (1969) is een echte bard. Hij brengt liedjes met inhoud, die het hart raken en de geest vermaken. Met zijn ‘warme stem, prachtige teksten en fantastische gitaarspel’ won hij in 2011 het Utrechts Kleinkunst Festival. Zelf was hij onder de indruk van het optreden van Mees, die het festival presenteerde: het plezier spatte er van af!

Een verrassend veelzijdige voorstelling

Gery, Mees en Arjan brengen een programma dat zich ter plekke ontvouwt. Het idee is even simpel als uitdagend: de barden zingen, spelen of vertellen om beurten een lied, gedicht of verhaal. Het lot bepaalt wie er begint en elk volgend lied, gedicht of verhaal moet op de één of andere manier aansluiten bij het vorige. Vooraf weten de barden dus niet wat ze van elkaar kunnen verwachten. Zowel voor het publiek als voor de barden belooft dat  een verrassende voorstelling te worden.

Optreden ‘Barden van Bronckhorst’, zaterdag 2 maart, aanvang 20.15 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Locatie: Tagore, Middelhovenstraat 11, 6953 BV te Dieren. Toegang:  € 15,- (inclusief koffie / thee voor aanvang), reserveren: [email protected] of 06-42844351

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen