COLUMN: Wouter Rijnbende’s voorbereiding naar de Alpe d’HuZes 2013 – Deel #5

RHEDEN – 5 & 6 Juni 2013 wordt voor de 8e  keer de Alpe d’HuZes georganiseerd. Als deelnemer van Team PA ga ik deze berg beklimmen.  In de komende tijd zal ik d.m.v. deze column de voorbereidingen naar dit evenement beschrijven. 

RHEDEN – 5 & 6 Juni 2013 wordt voor de 8e  keer de Alpe d’HuZes georganiseerd. Als deelnemer van Team PA ga ik deze berg beklimmen.  In de komende tijd zal ik d.m.v. deze column de voorbereidingen naar dit evenement beschrijven. 

 

– Deel #5 – 

 

Deze week een fietsbewegingsanalyse gehad. Er worden diverse sensoren op je aangesloten, en terwijl jij op je eigen fiets aan het fietsen bent, registreert een computer al jouw bewegingen. Hieruit volgt hoe jij jouw fiets het beste kunt afstellen om betere prestaties te leveren en de kans op blessures te verminderen. Zie maar voor je dat als je te laag zit, je je knie verder moet buigen als dat je hoger zit. Als je je knie verder moet buigen, belast je je knie meer. Zet je je zadel hoger, maar staat je stuur te laag, dan belast je je rug weer extra. Bijzonder nuttig dagje, met als resultaat een racefiets die nu helemaal op mij is afgestemd. 

 

Afgelopen zaterdag een flinke teleurstelling voor onze zoon Simon. Simon informeert al weken of de inschrijving voor de Posbank 6×6 al geopend is, en of ik hem dan wil opgeven. Vorig jaar ging hij 18 keer de Posbank op, en staat te popelen om dit jaar de 36 keer vol te maken. Zaterdag ontving ik echter een bericht waaruit blijkt dat Simon niet mee zal mogen doen met de Posbank 6×6. Er is een minimum leefttijdsgrens van 16 jaar, tsja, en met je 12 jaar heb je dan een probleem 🙁

 

Die grens blijkt er vorig jaar ook al te zijn geweest, maar omdat Simon zich toen niet vooraf had ingeschreven, maar zich op de dag zelf aanmeldde, is hij er w.s. tussendoor geglipt. Simon mag dan wel in staat zijn om veilig die Posbank op en af te komen, maar als organisatie zijnde zul je i.d.d. wel ergens een grens moeten leggen. Ook bij de Alpe d’HuZes worden de regels stenger; was vroeger een bewijsje van je huisarts voldoende, worden alle deelnemers nu verplicht een complete sportmedische keuring te ondergaan. Als organisatie kun je je een ongeval niet permitteren. Wat dat betreft best begrijpelijk, maar desalniettemin is de teleurstelling voor Simon goed te begrijpen; hij had zich er zó op verheugd!

 

Maar… gelukkig kon ik Simon ook nog blij maken met goéd nieuws. Team PA gaat begin mei een weekend trainen in de Vogezen, en… er was nog een plaatsje vrij… dus Simon mag ook mee naar Frankrijk. Lekker samen met papa een weekendje weg: fietsen. Nou hadden we gedacht dat we onze trainingsschema’s daarop moesten aanpassen, maar, na de Indoor Cycle Marathon (ja, het schijnt dat we het geen Spinningmarathon meer mogen noemen omdat dat de naam ‘Spinning’ een geregistreerd merknaam is) bij De Cirkel in Rheden vraag ik me dat af…

 

 

Zondag 20 januari jl. de Indoor Cycle Marathon bij De Cirkel in Rheden. Vijf uur spinnen om geld in te zamelen voor de Wurfbain Stichting, die zich inzet voor de Rhedense jeugd. Simon, die vanaf oktober amper nog gefietst heeft, was al voornemens om minimaal 3 uur te gaan spinnen. We hadden samen een fiets gereserveerd, en Simon zou eerst een uur fietsen, daarna ik een uur, dan Simon weer een uur, dan ik weer een uur, en daarna zou Simon het 5e en laatste uur volmaken.

 

Toen Simon echter het 3e uur (zijn tweede uur op de fiets) erop had zitten, en ik klaar stond om hem af te wisselen, riep hij me: “Papa… vind je het heel erg als ik die andere 2 uur ook vol maak?” Enfin… en zo heeft zoonlief dus maar liefst 4 uur lang vol weten te fietsen tijdens deze marathon. Chappeaux. Super trots op je jongen !

 

 

Aan het einde van de middag konden er een cheque van EUR 3.350,- worden overhandigd aan de voorzitter van de Wurfbain Stichting, oud burgemeester, Ties Koek.

Voor mijn Alpe d’Huez actie kan ik uw hulp ook nog steeds goed gebruiken.

Wilt U ook een bijdrage leveren in onze strijd tegen kanker? Elke gesponsorde euro komt door het anti strijkstokbeleid ten goede aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van kanker- patiënten. Sponsor mij of Team-PA met onze tocht de Alpe op.

’t Liefst natuurlijk met nét een beetje meer als het bedrag wat U nú in uw hoofd heeft 🙂

Nb: Voor bedrijven is het mogelijk om een factuur te krijgen voor uw donatie. Er zijn ook nog andere mogelijkheden, waaronder vermelding van uw bedrijfslogo op de shirts van Team PA. Interesse? Neem via de redactie van rheden.nieuws.nl even contact met mij op.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen