Laatste Alex Memorialloop

RHEDEN – Op de dag dat tien jaar geleden Alex Wiegmink op de Posbank werd vermoord, wordt voor de laatste maal de Alex Memorialloop georganiseerd. De loop is een initiatief van Trimgroep Aad Steylen.

RHEDEN – Op de dag dat tien jaar geleden Alex Wiegmink op de Posbank werd vermoord, wordt voor de laatste maal de Alex Memorialloop georganiseerd. De loop is een initiatief van Trimgroep Aad Steylen.

Huisschilder Alex Wiegmink uit Drempt besluit op 20 januari 2003 direct na zijn werk nog een ronde te gaan hardlopen op de Posbank bij Rheden. Hij liep driemaal per week hard om te trainen voor de marathon. Op deze bewuste dag komt Wiegmink niet op de gebruikelijke tijd thuis en zijn vrouw besluit de politie in te lichten. Die is dan al naar de Posbank geweest, doordat een getuige telefonisch een mogelijke misdaad heeft gemeld. Niet veel later komt aan de eerste onduidelijkheid een eind: in Erp, ruim 80 kilometer van de Posbank, wordt in een uitgebrande auto een lichaam gevonden. Het blijkt Alex Wiegmink te zijn, hij blijkt te zijn vermoord. Tien jaar later is de moord nog niet opgelost, er is inmiddels ruim € 40.000,- beschikbaar voor de ‘gouden tip’.

Om de moord op Alex Wiegmink onder de aandacht te houden en om tipgeld in te zamelen wordt door de Trimgroep Aad Steylen jaarlijks de Alex Memorialloop georganiseerd. Er was al aangekondigd dat tien jaar na de moord de laatste loop zou worden gehouden. De trimgroep blijft Alex Wiegmink binnen de groep wel herdenken.

De Alex Memorialloop wordt gehouden op zondag 20 januari 2013. Er kan worden gelopen over drie afstanden en de start is om 9.30u. op parkeerplaats Bloemers, nabij Restaurant de Posbank.

Er zijn geen inschrijfkosten. Wel wordt iedereen gevraagd één of meerdere 2 euro muntstukken mee te nemen om een herdenkingskunstwerk te maken. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Alex Wiegmink Fonds.

Meer informatie:

Alex Wiegmink

Trimgroep Aad Steylen

 

Bij gladheid worden de wegen op de Posbank niet gestrooid en mogelijk afgesloten. Als dit het geval is gaat de loop niet door en wordt deze mogelijk een week verschoven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen