Henk van der Walle presenteert het boek “Kalimera Pefki”

Foto:

VELP – Impressies van het echte leven op Kreta in foto’s en vertellingen “Van vakantieganger tot ereburger”. Henk van der Walle presenteert het boek “Kalimera Pefki”.

VELP – Impressies van het echte leven op Kreta in foto’s en vertellingen “Van vakantieganger tot ereburger”. Henk van der Walle presenteert het boek “Kalimera Pefki”.

Op donderdag 17 januari 2013 om 20.00 uur presenteert fotograaf Henk van der Walle het boek “Kalimera Pefki” in Boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat in Velp. Toegang is gratis, wel graag reserveren, via 026-3628959. Van der Walle maakte dit boek samen met de schrijfster Corinne Falagaris. Met hun boek openen zij deuren die voor de lezer anders gesloten zouden blijven. Nadat het boek bij de presentatie op Kreta begin december 2012 de Grieken ‘in het hart raakte’ en zij de makers tot ‘echte Kretenzers’ uitriepen, zal het nu ook veel Nederlanders beroeren en inspireren.    

Het strategisch gelegen Kreta kent een rijke maar grillige historie van bezettingen en crises. Ondanks dat, hebben Kretenzers met grote veerkracht hun cultuur en traditionele levensstijl weten te behouden. De auteurs belichten de belangrijkste en meest intense aspecten van dit dagelijks leven. Weg van de stad en weg van de stranden met massatoerisme.

“Kalimera Pefki” is meer dan een fotoboek. Het is een fotodocumentaire gecombineerd met twaalf op het leven gebaseerde vertellingen. Volgens de krant van West-Kreta is het ‘een fascinerend fotoboek met prachtige, onberispelijke beelden en scherpe, ontroerende, literaire verhalen’. De krant adviseerde de gemeente Chania de auteurs voor dit initiatief te belonen.

Henk van der Walle was dermatoloog in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem en het streekziekenhuis te Zevenaar. Na zijn pensioen heeft hij zijn hobby fotograferen tot een nieuwe carrière gemaakt. Sinds 12 jaar verblijft hij regelmatig in een klein bergdorp op West-Kreta. Corinne Falagaris is in Nederland geboren. Zij is getrouwd met een Griek en woont en werkt al jaren als onderwijzeres op Kreta.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen