COLUMN: Wouter Rijnbende’s voorbereiding naar de Alpe d’HuZes 2013 – Deel #2

RHEDEN – 5 & 6 Juni 2013 wordt voor de 8e  keer de Alpe d’HuZes georganiseerd. Als deelnemer van Team PA ga ik deze berg beklimmen.  In de komende tijd zal ik d.m.v. deze column de voorbereidingen naar dit evenement beschrijven. 

RHEDEN – 5 & 6 Juni 2013 wordt voor de 8e  keer de Alpe d’HuZes georganiseerd. Als deelnemer van Team PA ga ik deze berg beklimmen.  In de komende tijd zal ik d.m.v. deze column de voorbereidingen naar dit evenement beschrijven. 

– Deel #2 – 

 

Hoewel Simon niet zelf niet als deelnemer is ingeschreven bij de Alpe d’HuZes 2013, gaan we Simon tóch de Alpe op krijgen. We willen kijken of Simon ook met Team PA mee kan naar Frankrijk, en, aldaar zullen we ook nog een aantal oefenritten uitvoeren. ’t Mag dan niet op de officiële AD6 dagen zijn, maar tijdens een van onze oefenritten gáát hij zeker de Alpe op!

 

1 december jl. was de eerste AD6 deelnemersdag georganiseerd in Veldhoven (Nb: AD6 is een afkorting voor Alpe d’HuZes). Aldaar hebben wij een inspiratiesessie meegemaakt van Coen van Veenendaal en Peter Kapitein. Coen en Peter zijn ambassadeurs van de Stichting Alpe d’HuZes; oprichters van de AD6.  Peter, wiens leven in 2005 op z’n kop kwam te staan toen hij te horen kreeg dat hij zélf kanker had, en Coen zetten zich voor meer dan 100% in voor maar één doel: ervoor te zorgen dat over 10 jaar kanker niet meer een ziekte is waaraan je dood gaat, maar een ziekte waarmee je dood gaat. Dat over 10 jaar kanker niets meer is dan een chronische ziekte. Peter Kapitein heeft zelfs een eredoctoraat gekregen voor zijn uitzonderlijke verdiensten ten behoeve van het onderzoek naar, en de verbetering van de mogelijkheden van ‘leven met kanker’.

 

Tijdens zo’n inspiratiesessie hoor je de verhalen van anderen, en realiseer je je dat je er niet alleen voor staat, dat velen met jou eenzelfde soort situatie in hun omgeving hebben meegemaakt. Iedereen heeft zijn/haar eigen movitatie waar ze kracht uit put. 

Ook de deelnemers in de zaal werd gevraagd om hun motivatie voor het mee doen met de AD6 toe te lichten. Ik begon over het verhaal van opa Dick, en dat Simon zelf hiervoor wilde gaan fietsen, maar er geen plaats meer als officiële deelnemer. 

Na afloop van de inspiratiesessie kwam ambassadeur Coen van Veenendaal naar Simon toe, legde hem de hand op de schouder en zei “Simon, je bent een kanjer. Ik ga met jou een stuk die Alpe op!”

 

Nu alleen nog even vrij zien te regelen van school 🙂

 

Foto’s van een emotionele 1e Alpe d’HuZes deelnemers bijeenkomst:

 

Foto: © Harry Kleijnen

 

Foto: © Harry Kleijnen

 

Wat de Stichting Alpe d’HuZes voor elkaar krijgt, is om nog een andere reden heel bijzonder. De stichting heeft een antistrijstok beleid ! 

 

De meeste kritiek op acties voor goede doelen is dat er geld aan de strijkstok blijft hangen. Terecht of niet, maar deze kritiek ís er en dat maakt dat sponsoren huiverig zijn om geld te geven. Sponsoren willen dat het geld ook daadwerkelijk ten goede komt aan de mensen waar het voor bedoeld is. Deze twee bij elkaar hebben geleid tot het strikte antistrijkstokbeleid van de Stichting Alpe d’HuZes.

 

Alles wordt georganiseerd door vrijwilligers; er staan geen mensen op de loonlijst, er hoeven geen dure salarissen te worden betaald. Kosten worden alleen gemaakt indien ze strikt noodzakelijk zijn, en worden dan betaald uit de inschrijfgelden van de deelnemers; ze gaan niet ten koste van het sponsorgeld. Sponsoren hebben door deze aanpak altijd 100% garantie dat hun geld ook daadwerkelijk terecht komt in het Alpe d’HuZes/KWF fonds. Dit is voor een evenement van deze omvang absoluut uniek. Vanuit het Alpe d’HuZes/KWF fonds wordt door de stichting uitgekozen onderzoek gefinancierd. Daarmee kunnen ze ook garanderen dat van het geld niets voor de KWF organisatie wordt gebruikt. Elke gesponsorde euro komt dus ten goede aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten.

 

U kunt ook een bijdrage leveren !

Sponsor mij of Team-PA met onze tocht de Alpe op. ’t Liefst natuurlijk met nét een beetje meer als het bedrag wat U nú in uw hoofd heeft 🙂

 

Nb: Voor bedrijven is het mogelijk om een factuur te krijgen voor uw donatie. Er zijn ook nog andere mogelijkheden, waaronder vermelding van uw bedrijfslogo op de shirts van Team PA. Interesse? Neem via de redactie van rheden.nieuws.nl even contact met mij op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen