Oudste inwoonster van Rheden krijgt bezoek burgemeester

Foto:

Druk “Vind ik leuk” om rheden.nieuws.nl via facebook te volgen!

VELP – Op 3 december 2012 heeft mevrouw Geertje Sijke van der Meer-van den Bosch de leeftijd van 104 jaar bereikt. Hiermee is zij de oudste inwoonster van de gemeente Rheden. Burgemeester P.M. van Wingerden-Boers brengt haar op donderdag 20 december a.s. om 11.15 uur een bezoek aan de Middelhagenhof 56 in Velp. Namens het college zal de burgemeester haar feliciteren en een boeket bloemen aanbieden.

Mevrouw Van der Meer is geboren op 3 december 1908 in Makkinga (gemeente Ooststellingwerf). Omstreeks 1930 werd zij onderwijzeres bij School 1 later genoemd de Professor Casimirschool in Velp. Vanwege haar gezondheid is mevrouw Van der Meer op 60-jarige leeftijd gestopt met dit werk. Zij verhuisde toen naar de nieuw gebouwde woning bij de kerk De Oude Jan aan de Kerkstraat in Velp. In december 1972 is zij op 64-jarige leeftijd getrouwd met de heer Anton van der Meer, musicus en later organist bij de Nederlandse Protestantenbond in Velp waar zij ook lid van was. Ze zijn ongeveer 20 jaar samen geweest. In 1988 is de heer Van der Meer overleden.

 

In 2004 is mevrouw Van der Meer verhuisd naar het oude verzorgingshuis Oosterwolde aan de Reinaldstraat. Toen dit gebouw aan vernieuwing toe was, is zij tijdelijk ondergebracht in Casa Intermezzo. In 2008 kwam zij weer terug in het nieuwe woon- en zorgcentrum Oosterwolde.

 

Het grappige feit is dat mevrouw Van der Meer geboren is in Makkinga dicht bij de plaats Oosterwolde in Friesland en dat zij nu haar laatste jaren doorbrengt in een huis met die naam.

 

Mevrouw Van der Meer zou, volgens haar eigen zeggen, liever voordrachtskunstenaar of toneelspeelster zijn geworden. Ze kon hele voordrachten uit het hoofd voordragen. Ze heeft tot op hoge leeftijd boeken gelezen, later grote letter boeken en nu luistert ze naar het gesproken boek. Het liefst leest ze streekromans met een happy end!

 

Mevrouw Van der Meer heeft een groot aantal vrijwilligers om zich heen verzameld. De één leest haar voor, de ander verstelt kleding en weer anderen doen de boodschappen of halen boeken. 








Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen