Traverse Dieren, Ontwerp-Inpassingsplan vastgesteld. Indienen zienswijzen!

DIEREN – Gedeputeerde Staten hebben op 11 december het ontwerp-Inpassingsplan Traverse Dieren vastgesteld. Dit plan maakt het juridisch-planologisch mogelijk de weg door Dieren aan te passen.

DIEREN – Gedeputeerde Staten hebben op 11 december het ontwerp-Inpassingsplan Traverse Dieren vastgesteld. Dit plan maakt het juridisch-planologisch mogelijk de weg door Dieren aan te passen.

Van 20 december tot en met 30 januari 2013 liggen het ontwerp-Inpassingsplan en het Milieueffectrapport ter inzage. Dierenaren en andere belanghebbenden hebben dan de mogelijkheid hun zienswijze op deze documenten bij de provincie in te dienen.

Indienen zienswijzen
Van 20 december tot en met 30 januari liggen de betreffende documenten ter inzage op het Huis der Provincie in Arnhem, het Gemeentehuis van de gemeente Rheden in De Steeg en het gemeentelijke Servicecentrum in Dieren. Alle documenten en informatie over het indienen van een zienswijze zijn te tevens vinden op www.gelderland.nl/traversedieren. Iedereen kan zienswijzen indienen.

Geluidsniveau
Gelijktijdig met het ontwerp-Inpassingsplan en het Milieueffectrapport ligt ook een tweetal provinciale besluiten ter inzage om het geluidsniveau langs de Traverse binnen de wettelijke gestelde eisen te brengen. Het gaat hierbij om: a) het ontwerp-besluit voor de verlening van hogere waarden en b) het ontwerp-saneringsprogramma Traverse Dieren. Direct belanghebbenden, zoals bewoners en eigenaren, kunnen hun zienswijze op deze besluiten indienen.

Noordelijk stationsgebied
Gelijktijdig met de provinciale plannen liggen ook het ontwerp-Bestemmingsplan Dieren-Midden, locatie Stationsgebied en het Verkeerscirculatieplan bij de gemeente Rheden ter inzage. Meer informatie hierover is te vinden op www.rheden.nl/traverse.
De provincie en gemeente hebben een overeenkomst ondertekend waarin bindende afspraken zijn opgenomen over beider verantwoordelijkheden, het ontwerp, grondgebruik en -eigendom, financiering en (tijdelijke) maatregelen voor en tijdens de uitvoering.

Live-gang interactieve website
Het ontwerp van het voorkeurstracé is volledig uitwerkt en geïntegreerd met het plan voor de stationsomgeving. Op de interactieve website www.traversedieren.nl is het mogelijk het gehele tracé uitvoerig te bekijken en vragen te stellen.

Vervolg
In de zomer van 2013 stellen Provinciale Staten het definitieve Inpassingsplan vast. Daarna wordt de realisatie van Traverse Dieren aanbesteed aan een aannemer. De uitvoering start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen