Roemeense tieners vast voor diefstal mobiele telefoon Velp

Velp – Drie tieners met Roemeense nationaliteit en zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland zijn maandagmiddag 10 december op de Boulevard in Velp door de politie aangehouden wegens diefstal. De jongens zouden een mobiele telefoon van een 55-jarige ondernemer uit Velp hebben gestolen.De ondernemer betrapte het trio, twee jongens van 16 en een 17-jarige, toen ze uit zijn kantoorpand ervandoor gingen met zijn mobiele telefoon. Door snel ingrijpen wist hij de buit af te pakken waarna de jongens er zonder buit vandoor gingen. De Velpenaar zette de achtervolging in en waarschuwde intussen de politie. Die wist het trio op aanwijzen van de Velpenaar in de kraag te grijpen. Volgens de ondernemer hadden een van hen geprobeerd hem af te leiden waarna de anderen zijn telefoon pakten.Dezelfde trucOp basis van eerste onderzoek wordt het trio er ook van verdacht dezelfde truc bij twee andere kantoorpanden te hebben toegepast. Alleen was het daarbij evenmin tot een voltooide diefstal gekomen. De drie knapen zitten voorlopig vast voor nader onderzoek.

Velp – Drie tieners met Roemeense nationaliteit en zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland zijn maandagmiddag 10 december op de Boulevard in Velp door de politie aangehouden wegens diefstal. De jongens zouden een mobiele telefoon van een 55-jarige ondernemer uit Velp hebben gestolen.
De ondernemer betrapte het trio, twee jongens van 16 en een 17-jarige, toen ze uit zijn kantoorpand ervandoor gingen met zijn mobiele telefoon. Door snel ingrijpen wist hij de buit af te pakken waarna de jongens er zonder buit vandoor gingen. De Velpenaar zette de achtervolging in en waarschuwde intussen de politie. Die wist het trio op aanwijzen van de Velpenaar in de kraag te grijpen. Volgens de ondernemer hadden een van hen geprobeerd hem af te leiden waarna de anderen zijn telefoon pakten.
Dezelfde truc
Op basis van eerste onderzoek wordt het trio er ook van verdacht dezelfde truc bij twee andere kantoorpanden te hebben toegepast. Alleen was het daarbij evenmin tot een voltooide diefstal gekomen. De drie knapen zitten voorlopig vast voor nader onderzoek.

Deel dit bericht via Social Media!!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen