Bella het kleinste paardje van Nederland.

Foto:

Even voorstellen: Bella het kleinste paardje van Nederland. 

Even voorstellen: Bella het kleinste paardje van Nederland

Enkele initiatiefnemers uit Arnhem en Velp hebben een paar maanden geleden twee paardjes gered van de paardenmarkt in Elst. De zeer kleine paardjes (Falabella’s) heten: Bella en Balou.

Bella en Balou zijn in eigendom van een stichting. Nu na ruim twee maanden knappen ze al aardig op en hebben op manege “De Waterberg” (Arnhem) nu een eigen weitje en een stalletje met een plexiglas deurtje zodat iedereen ze goed kan zien. Alle belangstellenden kunnen vriend worden via facebook, volgers krijgen dan elke morgen een verhaaltje van Bella. Op de website wordt wekelijks een vervolg van een avonturenverhaal geschreven en zijn er foto’s te bekijken en er staat zelfs een webcam die de mogelijkheid geeft Bella en Balou realtime te volgen.

Bella en Balou kunnen zowel privé of zakelijk ingehuurd worden. Leuk voor bijvoorbeeld op kinderfeestjes en openingen, in samenwerking met het Camerameisje kun je dan op de foto met de kleinste paardjes van Nederland. Het eerste evenement is het grote Sinterklaasfeest, je kan op de website kijken voor alle informatie.

Kenmerken:

Bella & Balou. Zijn twee Falabella’s.

De Falabella is een uniek paardenras en deze dieren zijn erg zeldzaam op de wereld. Qua stokmaat zou je deze dieren tot de pony’s moeten rekenen en niet tot de paarden, maar het tegenovergestelde is het geval. Falabella’s bezitten namelijk alle kenmerken van een paard, maar dan in verkleinde vorm.
Het Falabella paard is een kruising tussen meerdere Criollo paarden en een aantal Europese en Aziatische paarden. De Falabella heeft rasspecifieke kenmerken en hun oorsprong is te zoeken in de tijd dat de Spanjaarden Latijns-Amerika veroverden. Zij brachten hun paarden mee waarvan er soms enkele achtergelaten werden. Zij moesten zich zien te redden in moeilijke omstandigheden, waarbij alleen de sterkste dieren konden overleven. Zo vond er langzamerhand een proces plaats wat natuurlijke selectie genoemd wordt. De dieren die konden overleven waren de dieren die zich het best konden aanpassen aan de omgeving en zo voor nageslacht konden zorgen. Het Falabella paard is zo steeds een slag kleiner geworden.
De Falabella bezit alle kenmerken zoals die ook bij een paard horen met een grotere stokmaat. Het dier is vaak chique gebouwd en ziet er edel uit. De stokmaat van de Falabella paarden ligt tussen de 76 en 83 centimeter. Er zijn natuurlijk altijd dieren met een afwijkende stokmaat, maar het verschil zal niet groot zijn. Binnen het ras zijn alle kleuren toegestaan. Het meest voorkomend zijn de zwarte en bruine Falabella’s. Vos-, valk- en bontkleurige dieren komt ook regelmatig voor, maar de Appaloosa kleur zien we heel weinig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen