Concert Blokfluitensemble Flageolet in Dorpskerk van Rheden

Foto:

RHEDEN – Op zondagmiddag 28 oktober 2012, om 15.30 uur, zal het Blokfluitensemble Flageolet een concert geven in de Rhedense Dorpskerk.

RHEDEN – Op zondagmiddag 28 oktober 2012, om 15.30 uur, zal het Blokfluitensemble Flageolet een concert geven in de Rhedense Dorpskerk.

Blokfluitensemble Flageolet uit Zutphen is voortgekomen uit ensemblelessen binnen de lespraktijk “Der Fluyten Lusthof” van Caecilia de Leeuw. Het ensemble bestaat uit vergevorderde leerlingen.

Flageolet  heeft veel optredens op haar naam staan en speelt vanuit een enthousiaste gedrevenheid en met liefde voor het oude en nieuwe blokfluitrepertoire.

Het ensemble ontleent zijn naam aan de Flageolet,  een houten blaasinstrument dat behoort tot de familie der fluiten. De uitvinding wordt toegeschreven aan de 16e-eeuwse Franse edelman Juvigny in 1581. 

De flageolet was in de afgelopen 400 jaar aan vele veranderingen onderhevig. De eerste flageoletten waren de zogenaamde Franse flageoletten met 4 vingergaten aan de voorzijde en 2 aan de achterzijde. Henry Purcell en Georg Friedrich Händel componeerden allebei voor de flageolet.

Kleine varianten van het instrument, de zogenaamde vogelflageoletten werden gebruikt om zangvogels te leren zingen.

Blokfluitensemble Flageolet speelt werken van de componisten Gioseffo Guami, Jan Pieterszoon Sweelinck, Claudio Monteverdi, Johann Sebastian Bach, Franz Joseph Haydn,

alsmede ook van modernere en hedendaagse componisten als Erik Satie, Arnold Cooke.

Gespeeld wordt op instrumenten uit vrijwel de hele blokfluitfamilie, van sopranino tot grootbas.

De toegang is vrij, er wordt wel een collecte gehouden.

Meer informatie: www.groepx.nl

 

Deel dit bericht via Social Media!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen