Brandweer Velp en Dieren behalen eerste prijs bij internationale brandweerwedstrijd Wageningen.

VELP/DIEREN – Afgelopen zaterdag hebben de wedstrijdploegen van de vrijwillige brandweer Velp en Dieren, de eerste plaats gehaald bij de internationale wedstrijden in Wageningen. Voor de wedstrijdpoeg uit Velp was dit het tweede jaar achter elkaar waarin ze de eerste prijs behaalden. Vrijwillige brandweer Velp en Dieren zijn beiden onderdeel van Brandweer Rijn IJssel. 

VELP/DIEREN – Afgelopen zaterdag hebben de wedstrijdploegen van de vrijwillige brandweer Velp en Dieren, de eerste plaats gehaald bij de internationale wedstrijden in Wageningen. Voor de wedstrijdpoeg uit Velp was dit het tweede jaar achter elkaar waarin ze de eerste prijs behaalden. Vrijwillige brandweer Velp en Dieren zijn beiden onderdeel van Brandweer Rijn IJssel

Tijdens de wedstrijden worden ploegen onder andere beoordeeld op kennis, vakbekwaamheid, snelheid en het goed inzetten van het brandweerpersoneel en tevens, het juist uitvoeren van de inzet.  

Het betreft een internationale wedstrijd, die al bijna 30 jaar achter elkaar georganiseerd wordt in Gelderland. Naast  twee Nederlandse wedstrijdbanen waarop ieder 8 wedstrijdploegen uit de gehele regio Gelderland Midden deel namen, is er ook een speciale baan waarop 11 ploegen uit het Duitse Kreis Kleve deel namen. De wedstrijden zijn bedoeld om de Nederlands-Duitse samenwerking te stimuleren. Ieder jaar is de wedstrijd op een andere lokatie binnen de Regio Gelderland Midden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen