“Mantelzorg en ongeneeslijke ziektes” 

RHEDEN – Het is een harde boodschap als mensen te maken krijgen met een ongeneeslijke ziekte, voor de zieke zelf maar ook voor hun naaste omgeving. 

Er zijn veel vragen en onzekerheden zoals: 
  • Hoe kunnen we ons leven verder vormgeven? 
  • Met welke lichamelijke en/of psychische klachten krijgen we te maken?
  • Wat is er aan deze klachten te doen? 
  • Welke emotionele veranderingen kunnen mijn naasten en ik gaan doormaken? 
  • Hoe kan ik mij zo goed mogelijk voorbereiden op de veranderingen die gaan komen? 
  • Waar kunnen we terecht met ons verhaal samen of alleen?
Mantelzorgers kunnen deze ervaring voor een deel anders beleven dan ongeneeslijk zieke zelf. Daarom organiseert  het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp en Mantelzorg een bijeenkomst voor de mantelzorgers van ongeneeslijke zieken.
Gastsprekers
Als gastsprekers zijn aanwezig mevrouw Betty van der Wolf en de heer Guido Diehl respectievelijk gastvrouw en voormalig huisarts en bestuurslid van het Toon Hermans Huis te  Arnhem.
Zij zullen vanuit hun kennis en ervaring een inleiding verzorgen en ingaan op wat voor u als mantelzorger zinvol en prettig is om te weten. Er is vervolgens voldoende gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.
U mag uw vragen eventueel vooraf kenbaar maken bij het Meldpunt.
Datum : maandag 15 september 2014
Tijd : 13.30 uur-16.30 uur
Kosten : geen
Plaats : Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a te Rheden 
Aanmelding
Opgeven kan tot woensdag 10 september bij het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp en Mantelzorg, tel.: 026-3707070 (iedere werkdag tussen 9.30-11.30 uur) of via [email protected]
Opvang en vervoer is mogelijk
Mocht de opvang voor de thuissituatie of het vervoer voor u een probleem zijn, dan kunt u contact opnemen met het Meldpunt.
Mantelzorger, wat is dat?
U bent  mantelzorger als u zorgt voor een chronisch ziek, gehandicapte of hulpbehoevend familielid, vriend of buur. De zorg kan langdurig of intensief zijn.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen