Hakim met cirus Hakim in Theothorne Dieren.

Foto:

HAKIM MET CIRCUS HAKIM OP ZONDAG 16 DECEMBER IN SCHOUWBURG THEOTHORNE IN DIEREN

HAKIM MET CIRCUS HAKIM OP ZONDAG 16 DECEMBER IN SCHOUWBURG THEOTHORNE IN DIEREN

Hakim komt weer terug naar Schouwburg Theothorne in Dieren. De bekende acteur / clown uit Sesamstraat speelt zijn nieuwe voorstelling Circus Hakim op zondag 16 december.

Dit is het verhaal van het jongetje Bassim.

In het land waar hij woont, is het verboden om te lachen. De mensen daar moeten alleen maar werken. Het beroep clown is ten strengste verboden. Clowns worden in de gevangenis gegooid en krijgen levenslang. Alleen maar omdat clowns grappig zijn en grappen zijn verboden; moppen ook. Giechelen, glimlachen, schateren, in een deuk liggen, kortom lachen is verboden.

Je mag maar een keer per jaar lachen: als de koning jarig is.
Iedereen die lacht voor of na die dag wordt gestraft.

Op een dag gaat Bassim met zijn opa, die straatveger is, mee naar zijn werk.
Zijn opa August kent alle straten van de stad als zijn broekzak. Aan het einde van de dag neemt opa Bassim mee naar een gebouw ergens onder de grond. Een ondergronds theatertje, een soort circus. En daar speelt een clown voor een paar mensen die lachen en gelukkig zijn. Bassim ziet voor het eerst in zijn leven een clown. Hij is zo onder de indruk dat hij besluit zelf clown te worden, ooit, als hij groot is. Net als die clown die hem laat lachen.

Maar wat hij niet weet is dat die clown, zijn papa is.
Net als iedereen in zijn hele familie. Ze waren allemaal clown.
De voorstelling Hakim – Circus Hakim is geschikt voor een leeftijd vanaf 6 jaar.

Zondag 16 december. Aanvang 15.00 uur in Schouwburg Theothorne – Callunaplein 77 – Dieren. Entree € 10,00. Reserveren: www.rhederart.nl Tel: 0313 – 415000 of in het Grand Café van Theothorne.

Deel dit bericht via Social Media!!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen