Burgerinitiatief om zelf energie op te wekken in gemeente Rheden

Foto:

DIEREN – Op initiatief van een aantal inwoners van de gemeente Rheden worden particulieren in de gelegenheid gesteld om tegen gunstige voorwaarden energie te gaan opwekken voor het eigen huishouden. De initiatiefnemers, Werner van der Linden, Jos de Wildt en Constans Pos, voeren al vanaf dit voorjaar gesprekken met deskundigen hoe zij dit het best konden aanpakken. De initiatiefnemers hebben informatie ingewonnen bij de Coöperatie Lochem Energie en de gemeente Rheden. Ook ondernemersvereniging DELS was vanaf het begin van de partij.

DIEREN – Op initiatief van een aantal inwoners van de gemeente Rheden worden particulieren in de gelegenheid gesteld om tegen gunstige voorwaarden energie te gaan opwekken voor het eigen huishouden. De initiatiefnemers, Werner van der Linden, Jos de Wildt en Constans Pos, voeren al vanaf dit voorjaar gesprekken met deskundigen hoe zij dit het best konden aanpakken. De initiatiefnemers hebben informatie ingewonnen bij de Coƶperatie Lochem Energie en de gemeente Rheden. Ook ondernemersvereniging DELS was vanaf het begin van de partij.

Inmiddels hebben al zo’n twintig inwoners belangstelling getoond om meer energie uit duurzame bronnen te willen gebruiken. Vooralsnog wordt gestart met het installeren van zonnecellen, later wordt de haalbaarheid van andere energiebronnen onderzocht.

Om de zaken snel en onder gunstige omstandigheden op te pakken kunnen belangstellenden meedoen met de lopende actie van DELS. De ondernemersvereniging heeft eerder al een gunstige overeenkomst gesloten met een leverancier van zonnecellen voor bedrijven.

De zonnepanelen die op een woning worden geplaatst kunnen alleen worden gebruikt om energie voor het eigen huishouden op te wekken. Hierdoor worden de kosten voor elektriciteit teruggedrongen, het teveel aan energie wordt doorgezet naar de energieleverancier en die verrekent dit met de bewoner.

Omdat naast bewoners ook instellingen en (sport-)verenigingen belangstelling hebben getoond, worden dit najaar een aantal informatieve bijeenkomsten belegd. Ook worden raadsleden en politici opgeroepen het goede voorbeeld te geven.

Voor belangstellenden is een, door DELS ontwikkeld, setje beschikbaar waarin het aanbod nader wordt uitgelegd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de redactie: [email protected] ; De redactie geeft uw gegevens direct door aan de initiatiefnemers.

Deel dit bericht via Social Media!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen