Open Monumenten per Veluwescooter: de route’s en een impressie

Foto:

RHEDEN – Op zaterdag 8 en zondag 9 september zetten in de gemeente Rheden ruim vijftig monumenten de deuren open op de Open Monumentendagen 2012. Het thema is dit jaar “Groen van Toen”, de relatie tussen monument en zijn directe omgeving staat centraal.

RHEDEN – Op zaterdag 8 en zondag 9 september zetten in de gemeente Rheden ruim vijftig monumenten de deuren open op de Open Monumentendagen 2012. Het thema is dit jaar “Groen van Toen”, de relatie tussen monument en zijn directe omgeving staat centraal.

In samenwerking met Sportieve Evenementen Peter Oversteegen heeft de redactie een vijftal routes (zie onderaan dit bericht) samengesteld die speciaal zijn uitgezet om Open Monumenten per Veluwescooter te bezoeken. 

Verplaatsing per Veluwescooter is een originele, geruisloze en natuurvriendelijke vorm van vervoer. En daar kan de redactie ondertussen over meepraten! Speciaal voor de Open Monumentendag heeft de voltallige redactie een route “voorgereden” en is onder de indruk:

“De eerste meters is even wennen, maar eenmaal ‘boven’ gaat de veluwescooter als ‘de brandweer’. Met de eenvoudig te bedienen Veluwescooter schieten we de bossen in op weg naar Rozendaal en zelfs bergop houden we het tempo er lekker in. Doordat de scooter vrijwel geruisloos is kan je volop genieten van het natuurschoon om je heen.

De eerste afdaling gaat voorzichtig, zelfs zonder ‘gas’ te geven gaat het hard naar beneden. In Rozendaal manouvreren we al door het verkeer alsof we er al jaren op zitten. Op de weg terug blijkt het geruisloze rijden zijn vruchten af te werpen: zelfs een ree schrikt niet van onze aanwezigheid en laat zich prachtig zien.

Voldaan keren we terug bij het Veluwetransferium, moe dat viel wel mee… “

Bekijk een fotoimpressie van onze tocht op de Veluwescooter in het fotoalbum:

“De redactie rijdt Veluwescooter, een impressie”

Lees ook:

Overzicht activiteiten Open Monumentendagen 2012

Bezoek Open Monumenten per veluwescooter

Hieronder vindt u de vijf speciale route’s:

In verband met de beschikare actieradius en huurtermijn is er geen route samengesteld in Dieren, Spankeren en Laag Soeren.

Voor het berijden van eenVeluwescooter dient u in het bezit te zijnvan een rijbewijs A of B.

 

Open Monumentendag Progr 2012 route Rozendaal.pdf

Open Monumentendag Progr 2012 route Velp Noord.pdf

Open Monumentendag Progr 2012 route Oud – Velp.pdf

Open Monumentendag Progr 2012 De Steeg – Ellecom Zaterdag.pdf

Open Monumentendag Progr 2012 route Rhederoord – Ellecom Zondag.pdf

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen