Remco Dijkstra (Gelderse VVD Kandidaat) bezoekt Gemeente Rheden.

VELP – Remco Dijkstra, 31ste van de kandidatenlijst van de VVD, heeft op 6 september een bezoek gebracht aan Velp. De lokale VVD heeft de Gelderse kandidaat geïnformeerd over de situatie in de gemeente Rheden.

VELP – Remco Dijkstra, 31ste van de kandidatenlijst van de VVD, heeft op 6 september een bezoek gebracht aan Velp. De lokale VVD heeft de Gelderse kandidaat geïnformeerd over de situatie in de gemeente Rheden.

Een belangrijk thema was de situatie rondom de spoorlijn Arnhem- Zutphen en de reeds bestaande effecten van het treinverkeer zoals geluidsoverlast, te hard rijden van de treinen en trillingen. Indien de plannen vanuit  Den Haag doorgang vinden dan heeft dat een nog groter gevolg voor de veiligheid, leefbaarheid en de barrièrewerking, waarvan nu reeds sprake is.

(Barrièrewerking is in de ruimtelijke ordening het sociale effect waarbij een (spoor)weg of kanaal een negatief effect heeft op de behoeften van omwonenden, zoals de wens om de weg over te steken of locaties te bezoeken aan weerszijden van de infrastructuur. Hierdoor raken woonkernen, steden of dorpen, versnipperd. Daarom wordt het een steeds belangrijkere factor in de beoordeling van infrastructurele projecten en ruimtelijke plannen. Ook wild kan last hebben van het effect wanneer er een weg in hun leefgebied aangelegd wordt.)

Remco Dijkstra gaf aan dat de VVD inzet op een optimale mix voor vervoer via water, weg en spoor. Er liggen kansen in de benutting van de Betuweroute en vervoer via water. Ook de doortrekking van de A15 geeft verlichting. “Het is goed nu zelf gezien te hebben hoe dicht de woningen op het spoor staan” aldus Remco Dijkstra.

Daarna werd er een bezoek gebracht aan sportcomplex De Pinkenberg in Velp, waar kunstgrasvelden worden aangelegd.  Tot slot werd gepleit  voor voldoende geld uit Den Haag, omdat de gemeente er extra taken bij krijgt. “Wij willen kunnen blijven investeren in voorzieningen en onze inwoners een goede  toekomst bieden”.  Aldus Ronald Haverkamp wethouder van de gemeente Rheden. Bij de velden merkte Remco Dijkstra op “Het is goed en uniek dat je als gemeente in deze tijd zo investeert in de sport”.

“Onze lokale VVD staat bekend om de goede contacten binnen de partij zowel naar de provinciale fractie als naar de fractie in de tweede kamer. Dit soort bezoeken is voor ons een kans om tweede kamer leden te informeren over de effecten  van besluiten in de tweede kamer”. Het was een geslaagd bezoek aldus Jaap Uijthof fractievoorzitter van de VVD fractie in Rheden.

Zie voor andere berichten rondom de verkiezingen: Dossier verkiezingen 2012  

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen