Groot onderhoud Zutphensestraatweg tot 12 oktober

Omleiding verkeer Ellecom via A348 vanaf heden tot 12 oktober 2012.

Omleiding verkeer Ellecom via A348 vanaf heden tot 12 oktober 2012.

De verharding van de Zutphensestraatweg is aan vervanging toe. Daarom wordt het wegdek vervangen op het gedeelte Kastanjelaan – Hofstetterlaan.

Wegen en trottoirs

Aan de weg moet groot onderhoud worden uitgevoerd. Daarbij wordt de bovenste laag van de asfaltverharding in zijn geheel vervangen. Gelijktijdig wordt de rijbaan smaller gemaakt en wordt er een verkeersplateau aangelegd ter plaatse van de kruising met de Hofstetterlaan.

Bushaltes

In verband met nieuwe normen worden de 4 bushaltes aan de Zutphensestraatweg ook tijdens de werkzaamheden aangepast. De haltes worden opgehoogd en waar nodig verbreed ten behoeve van mindervaliden. 

Uitvoering

De werkzaamheden moeten uitgevoerd worden tussen 3 september 2012 en 12 oktober 2012. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. Eerst wordt het groot onderhoud aan de weg uitgevoerd en worden de bushaltes aangepast. Dit staat gepland van 10 tot en met 25 september. Aansluitend worden enkele aanpassingen aan de ventweg uitgevoerd ter hoogte van de aansluitingen op de hoofdrijbaan en de nieuwe bushaltes. Deze werkzaamheden staan gepland van 26 september tot en met 5 oktober.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de Zutphensestraatweg tussen de Kastanjelaan en Hofstetterlaan afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A348. Direct aanwonenden kunnen gebruik maken van de ventweg naast de Zutphensestraatweg.

Alle overige woningen van Ellecom blijven bereikbaar via de Binnenweg.

Ellecom blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar via De Steeg. Dit wordt aangegeven met een omleidingsroute via de A348.

Tijdens de werkzaamheden blijft de busdienst zoveel mogelijk in gebruik. Hiervoor worden tijdelijke haltes gemaakt ten westen van de Kastanjelaan.

Landbouwverkeer

Landbouwvoertuigen kunnen geen gebruik maken van de omleidingsroute. Deze worden daarom, samen met de bus, door middel van verkeerslichten over de ventweg geleid.

 

Op de onderstaande tekening staat de nieuwe situatie.

presentatietekening 

 

Tijdens de afsluiting van de Zutphensestraatweg geldt de volgende omleiding.

tekening omleiding

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen