Zwaar weer op komst

Foto:

Gelderland, 23 mei – In het hele land bestaat de kans dat het in de loop van woensdagmiddag flink gaat regenen en onweren. De buien gaan soms gepaard met hagel en zorgen lokaal waarschijnlijk voor wateroverlast, meldt weeronline.nl.

Gelderland, 23 mei In het hele land bestaat de kans dat het in de loop van woensdagmiddag flink gaat regenen en onweren. De buien gaan soms gepaard met hagel en zorgen lokaal waarschijnlijk voor wateroverlast, meldt weeronline.nl.

De buien ontstaan rond 15.00 uur in het oosten en zuidoosten en trekken zeer langzaam naar het westen van het land. “Er kan in korte tijd veel water naar beneden komen en soms ook hagel”, waarschuwt een meteoroloog van weeronline.nl.

Het lijkt er volgens de weerkundige op dat de kustgebieden de dans grotendeels ontspringen. “Het gaat echt om het binnenland. Het kan zijn dat het daar op sommige plekken ook meevalt, maar het is toch wel iets om mensen voor te waarschuwen.”

De buien houden naar verwachting tot in de loop van de avond aan. “Vannacht is het wel droog en ook morgen belooft een grotendeels droge en zomerse dag te worden met temperaturen die kunnen oplopen tot een graad of 25.”

De temperatuur loopt woensdagmiddag op tot maximaal 29 graden in het binnenland en 22 graden aan de kust. “Het is niet ondenkbaar dat in het binnenland de tropische temperatuur van 30 graden wordt aangetikt, maar ik ga daar niet van uit.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen