Gestolen beelden Dieren en Rheden teruggevonden (update)

RHEDEN – In het onderzoek naar de diefstal van twee bronzen beelden in de gemeente Rheden heeft de politie vandaag restanten van beelden aangetroffen. De vondsten werden gedaan in schuren in Dieren en Doesburg. Door de politie zijn drie verdachten opgepakt.In Dieren (gemeente Rheden) verdween 19 januari een bronzen beeld van een paard vanaf het Ericaplein. Enkele dagen later, op 23 januari, bleek een beeld van het echtpaar Carmiggelt te zijn verdwenen vanaf de Hoofdstraat in Rheden.Zwaar beschadigdTijdens het onderzoek naar de beide diefstallen kwamen tips binnen die onder meer leidden naar vondsten in Dieren en Doesburg. Beide beelden bleken echter zwaar beschadigd en in stukken te zijn gemaakt. De beelden zijn veiliggesteld voor nader onderzoek. De aangehouden mannen zijn twee Doesburgers van 40 en 50 jaar en een 26-jarige man uit Dieren. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (Zie ook: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/53706/)

RHEDEN – In het onderzoek naar de diefstal van twee bronzen beelden in de gemeente Rheden heeft de politie vandaag restanten van beelden aangetroffen. De vondsten werden gedaan in schuren in Dieren en Doesburg. Door de politie zijn drie verdachten opgepakt.

In Dieren (gemeente Rheden) verdween 19 januari een bronzen beeld van een paard vanaf het Ericaplein. Enkele dagen later, op 23 januari, bleek een beeld van het echtpaar Carmiggelt te zijn verdwenen vanaf de Hoofdstraat in Rheden.

Zwaar beschadigd
Tijdens het onderzoek naar de beide diefstallen kwamen tips binnen die onder meer leidden naar vondsten in Dieren en Doesburg. Beide beelden bleken echter zwaar beschadigd en in stukken te zijn gemaakt. De beelden zijn veiliggesteld voor nader onderzoek. De aangehouden mannen zijn twee Doesburgers van 40 en 50 jaar en een 26-jarige man uit Dieren. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (Zie ook: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/53706/)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen