Burgemeester opent expositie ter ere van 50-jarig bestaan Amnesty International

De Amnesty International expositie werd geopend om 13.30 door Burgemeester van Rheden, P. van Wingerden  in Boekhandel  Jansen & De Feijter in de Emmastraat te Velp.

De Amnesty International expositie werd geopend om 13.30 door Burgemeester van Rheden, P. van Wingerden  in Boekhandel  Jansen & De Feijter in de Emmastraat te Velp.

 

Het muziek duo Phaedra Kwant en Stormvogel opende de middag  met een eigen geschreven lied.  Daarna nam de voorzitster van Amnesty  International Velp/Rozendaal het woord, mevrouw Monique Versteegh, zij bedankte de aanwezigen, de sponsoren, en alle medewerkers van de kunstexpositie in de voor deze gelegenheid omgedoopte Emmastraat naar “Amnestystraat”. Ook werd de “kaars” het bekende teken van Amnesty International aangestoken ter ere van de verjaardag, er werd ook nog een gedicht voorgedragen door de heer Lammert Hoeve.  

Vervolgens nam de burgemeester het woord en begon met de vraag of het 50 jarig bestaan van Amnesty International eigenlijk wel een felicitatie waard zou moeten zijn, de reden voor oprichting van Amnesty International 50 jaar geleden is namelijk nog het zelfde als nu, namelijk de mensenrechten. Het nog steeds moeten voortzetten van de activiteiten van de organisatie heden ten dagen, betekend dat er nog steeds mensenrechten worden geschonden. Dat gegeven is eigenlijk triest maar gelukkig dat vele mensen zich belangeloos inzetten voor de rechten van een ander, die inzet is zeker wel een felicitatie waard, aldus P. van Wingerden.

Verder zal er komende week aandacht worden geschonken aan Amnesty International onder andere door kinderen van groep 8, op de Fredericusschool.

Zie voor eerder artikel: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/43893

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen