Zonnige Posbankloop in Velp

VELP – Onder zomerse omstandigheden heeft  vanmiddag de Posbankloop in Velp plaatsgevonden.  Om 13:00u vertrokken de atleten voor de 6km, om 14:00u klonk het schot voor de 15km. Naast het individuele klassement vond ook een bedrijvenloop plaats. Vlak voor de finish van beide afstanden werd de kidsrun gelopen, kinderen t/m 7 jaar liepen de 500 m en kinderen van 8 t/m 12 jaar deden het rondje van 1000m.

Onder grote publieke belangstelling klonk om 1245u het startschot van de 1000m, enkele tientallen kinderen liepen de longen uit hun lijf en maakten op deze manier kennis met de atletieksport. Om 14u was het de beurt aan de jongsten onder ons. Alle kinderen ontvingen bij de finish een medaille.

Wedstrijd 6km

Het startschot van de 6 (en 15km) wedstrijd  gebeurde met een heus kanon.

Direct na de finish van de eerste kidsrun werd de eerste wedstrijdloper verwelkomd:

Luc Schout kwam als eerste over de finish van de 6km wedstrijd. Hij liep over de 6km 18:36, zijn voorsprong op de nummers twee en drie, Guus Janssen (19:32) en Jorijn de Mare (19:47) bedroeg bijna 1 minuut. Bij de dames won Jip Vastenburg (22:14), gevolgd door Jacelyn Gruppen (22:53) op de 2e en Jessica Oosterloo (23:04) op de 3e plaats.

Wedstrijd 15km

De 15km lopers werden door de weergoden getrakteerd op een warm zonnetje. Het maakte de wedstrijd zwaar.  De Witrus Vladimir Tonchinski werd eerste in een tijd van 47:49. Neals Strik (48:05) en Zac Freudenbyrg (48:10) werden respectievelijk 2e en 3e.

Bij de dames won Nadja Wijenberg, als enige vrouw liep zij de 15km binnen een uur: 57:23. Esmé Möricke (1:00:40) werd 2e en Saskia Schutte (1:02:08) kwam als 3e over de meet.

Bedrijvenloop

In beide wedstrijden werd ook een klassement opgemaakt voor de bedrijvenloop. De deelnemers liepen voor de bedrijven, de eerste drie lopers die binnen kwamen telden mee voor het klassement.

Bij de 6km ging de titel naar ABT uit Velp, terwijl RUN2DAY Arnhem/Nijmegen uit Arnhem er met de titel bij de 15km vandoor ging. Opvallend waren de twee 2e plaatsen van DDJ Accountants en Adviseurs uit Ellecom.

Veluwezoom

In verband met het jubileum van Nationaal Park Veluwezoom, 100 jaar, werd door Natuurmonumenten extra festiviteiten georganiseerd. Onder andere de Posbank werd feestelijk aangekleed en er werden tientallen lopers en lopertjes in een jubileum T-shirt gestoken.

De ATAG Posbankloop is een jaarlijks terugkerend hardloop evenement. Vele hardlopers uit de gemeente en regio maken van de gelegenheid gebruik om in een echte wedstrijd mee te lopen.