18e Rhedense Fiets4daagse van start

DIEREN – Woensdag 13 augustus is de 18e editie van de Rhedense Fiets4daagse gestart. De morgen begon met mooi weer toen vanaf 08:00 de  eerste van de, in totaal 670 deelnemers, zich meldden voor de 80 km. De andere deelnemers, 30 en 50 km, mochten vanaf 9 uur starten.

Het was een gezellige drukte zo bij de start in het Dierense centrum, je zag mensen die hun fietsen aflaadden van hun auto, anderen kwamen op de fiets vanaf huis, de camping of het hotel.
Inschrijven aan de balie, de route en de stempelkaart ophalen en voor een aantal nog een kop koffie. Sommigen lieten hun fiets nog nakijken of zelfs repareren bij de mobiele fietsenmaker die dit jaar voor het eerst van de partij is. De route is geheel uitgepijld en daarnaast op papier meegeven.
ldzxp7dgcix9ixzaetmlcvs8f
Onderweg zijn er een aantal stempel-/controleposten, daar dient men zich te melden met de stempelkaart. Ook zijn er de zogenaamde afstappunten. Vaak bij een bezienswaardigheid of een museum of kasteel dat speciaal is opengesteld voor de fietsers.
Het programma in grote lijnen 
Eerste dag
De eerste dag is traditoneel de Hooilandentocht. Deels door het bos, deels door over het platteland. Te bezoeken zijn een schaapskooi, de Loenense Watervallen en de oliemolen te Eerbeek. 
iezuuwuypsmw6zmi276dn96ft
Tweede dag : 14 augustus : De Veluwezoomroute
Deze dag staat in het teken van de Veluwe, en ook zal de IJssel bij Rheden overgestoken worden. De Posbank wordt beklommen en  vandaag kan men een boerderij in de Havikerwaard, Kasteel Middachten en de Bedriegertjes in Rozendaal bezoeken 
Derde dag: 15 vrijdag augustus De Liemers-Montferlandtocht
Via Doesburg en Doetinchem en voor de diehards ( 80 km ) een internationale rit, 
door het Montferland naar Hoch Elten in Duitsland met rustpunt bovenop de Elterberg.
yncqhx03k7jw2k6itr0e45jf9
Vierde dag : 16 augustus  Achterhoektocht 
Vandaag is de laatste dag. Via het veer Brummen – Bronckhorst de Achterhoek in. Onder meer een bezoek aan een molen, een wijnboer  en een opleidingscentrum voor de bedrijfsbrandweer. Met het pontje terug naar Dieren alwaar Finish op de Veerstoep.
Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen een speciale fietstocht van 15 km met onderweg een muziekworkshop. Van deze dag zullen wij verslag doen.
pty8dhyg9pk1j3csp4mun79cy
Rheden.Nieuws.nl  wenst de fietsers een paar leuke dagen en heel veel fietsplezier, alle medewerkers en vrijwilligers veel succes!
pphq4kc0hwr170qj68oz9jlof
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen